Bygg- och entreprenad företag

Rörinstallationer i Emmaboda AB

Rörinstallationer i Emmaboda AB har bytt ägare!
Rörinstallationer i Emmaboda AB säljer allt inom Bad & Värme, t ex kompletta badrum, villapannor, varmvattenberedare, vattenfilter, centraldammsugare m.m. I butiken finner man förutom tillbehör, även en uppmonterad badrumsmiljö. Med sina elva montörer utför företaget allt inom VVS-installationer, VVS-service och jobbar även mot industrin.
Svensk FöretagsFörmedling i Växjö fick i uppdrag av ägarna Ulf Jonasson och Alf Johansson att arbeta för att finna en lämplig köpare till deras väl fungerande VVS-företag.
Ägarna hade klara önskemål om att sälja till en köpare som kunde driva den befintliga verksamheten vidare. Intresset för Rörinstallationer i Emmaboda AB var bra, så efter en tids förhandlingar slöts avtal med en lokal aktör som ville växa genom förvärv.
Ansvarig mäklare; Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Nordbecks Entreprenad AB

Den 10 maj 2017 bytte Nordbecks Entreprenad AB ägare. I affären ingick även befintliga fastigheter. Köpare var Erlandsson Holding AB och köpet kompletterar Erlandssons tillväxtstrategi i södra Sverige.

”Eftersom Erlandsson, precis som vi, är ett familjeägt företag, kändes det tryggt att lämna över vårt bolag som drivits av familjen i tre generationer. Svensk FöretagsFörmedling har hanterat processen med stort fokus på att hitta rätt köpare och har agerat både professionellt och strukturerat genom hela processen. Slutprocessen var en positiv upplevelse då vi kände oss trygga både med struktur samt hur köparen agerade”, säger Anders Nordbeck, tidigare majoritetsägare till Nordbecks Entreprenad AB.

Nordbecks Entreprenad AB är ett miljöfokuserat markentreprenadbolag med säte i Lund. Man utför uppdrag och uthyrning av maskiner åt bland annat kommuner, energiverk, större byggföretag och uthyrningscentraler. Bolaget värnar om miljön vilket innebär miljövänliga maskiner enligt EU direktiv, omhändertagande av restprodukter samt principen ”rent bygge”.

Nordbecks Entreprenad AB har under de senaste fem åren omsatt mellan 20-24 miljoner kronor.
Ansvarig mäklare; Michael Christensen, 072-714 41 66, michael.christensen@sffab.se

Fuhab Fastighetsunderhåll AB är sålt

Den 28 april 2017 förvärvade X-Schakt Holding AB samtliga aktier i Fuhab Fastighetsunderhåll AB. Bolagets verksamhet omfattar markentreprenad samt installationer och service inom VVS. Markentreprenadverksamheten står för ca 80 % av omsättningen och VVS-installationer för ca 20 %. Bolaget utför alla typer av markanläggningsarbeten och kunderna är bl.a. byggföretag, fastighetsbolag samt statliga och kommunala bolag. Fuhab Fastighetsunderhåll AB har sin verksamhet i Sundsvalls kommun.
Ansvarig mäklare; Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Vi har sålt Torpheimer Fastighetssystem AB

Företaget är verksamt inom sanering. Tex. asbest, brand, vatten, etc. samt trepartslogistik.
Företaget omsätter ca 30 Msek.
Köpare var familjeföretaget Never Ever AB från Huskvarna.
Ansvarig mäklare; Bertil Karlsson, 070-849 22 90, bertil.karlsson@sffab.se

Instalco köper Dalab och VVS Installtör AB

Genom införlivandet av DALAB och Installatör AB i Instalco bildas nu en plattform för vidare utveckling i regionen. 
Båda företagen ser fram emot att bli en del av Instalcogruppen och ser stora framtida fördelar i och med samgåendet. 
Jan Wiklund på Svensk FöretagsFörmedling i Uppsala/Falun var rådgivare i processen. 
Ansvarig mäklare: Jan Wiklund, 073-322 75 00, jan.wiklund@sffab.se

Bygg-Leasing i Ådalen AB är sålt

Den 7 april 2016 förvärvade EAG Entreprenad AB samtliga aktier i Bygg-leasing i Ådalen AB. Förvärvet är en långsiktig satsning från EAG Entreprenad att bli en komplett uthyrningspartner, där man har för avsikt att erbjuda marknaden allt från skruvdragare till stora entreprenadmaskiner. Bygg-Leasing i Ådalen har idag verksamhet i Kramfors och Sollefteå och inom kort kommer entreprenadmaskiner ställas upp vid de två depåerna och finnas till hyreskundernas förfogande. 
Ansvarig mäklare: Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Fastighets Competens i Norrland AB

Fastighets Competens i Norrland AB har sålts till TRIENNIUM Fastighetsentreprenad AB. Bolaget grundades under år 2000 och bedriver fastighetsförvaltningsverksamhet i Sundsvall med omnejd. Tjänsterna man erbjuder är inom Fastighetsservice, Teknisk Förvaltning och Ekonomisk Förvaltning. Henrik Brodin på Svensk FöretagsFörmedling i Sundsvall var rådgivare i processen
Ansvarig mäklare: Henrik Brodin 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Westins Maskin AB

Entreprenadföretaget Westins Maskin AB är sålt till Erlandsson Holding i Kungsbacka AB. Westins Maskin AB grundades 1990 med en vagnpark bestående av en hjullastare. Sedan dess har bolaget framgångsrikt utvecklats till dagens nivå och utför de flesta uppdrag inom transport och entreprenad. Den årliga omsättningen uppgår till ca 30 Msek och bolaget innehar högsta kreditvärdighet. Sätet är i Örnsköldsviks kommun i Västernorrlands län.
Ansvarig mäklare: Henrik Brodin 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Mjällby Måleri och Blästring AB

MMB erbjuder industrisanering på högsta nivå. Köparen Delete Sweden AB är på väg att bygg upp en industrisaneringskoncern i Norra Europa. MMB var en av pusselbitarna. Denna företagsaffär skedde genom ett gott samarbete inom Svensk FöretagsFörmedling med både Kalmar-, Göteborgs- och Umeåkontoren. MMB-gruppen omsätter ca 67 Msek med hög lönsamhet.

Ansvariga mäklare: Mikael Levén, 070-522 40 01, mikael.leven@sffab.se

David Hallbäck, 070-496 43 63, david.hallback@sffab.se

Ove Strand, 070-176 25 32, ove.strand@sffab.se

Midroc förvärvar Olofson & Hansson AB

Midroc Europe förvärvar samtliga aktier i Olofson & Hansson i Göteborg AB. Olofson & Hansson AB etablerades 1951. På senare år har de blivit marknadsledande i Västsverige inom ställningsbyggnation till industrin och omsättningen uppgår till ca 60 Msek. Säljare är Lembit Laks från Uddevalla. Svensk FöretagsFörmedling var rådgivare i processen. Läs mer om affären på: http://www.sffab.se/nyheter/midroc-forvarvar-olofson-och-hansson-ab

Ansvarig mäklare: David Hallbäck, 070-496 43 63, david.hallback@sffab.se

AB Cero Ventilation säljs till Andreas Bergvall Holding AB

AB Cero Ventilation har förvärvats av Andreas Bergvall Holding AB. Cero Ventilation har under mer än 40 år framgångsrikt drivit ventilationsentreprenader i Göteborgsområdet. VD och nuvarande ledning kvarstannar i företaget. Svensk FöretagsFörmedling i Göteborg med David Hallbäck var projektledare i transaktionen.

Ansvarig mäklare: David Hallbäck, 013-780 20 82, david.hallback@sffab.se

Kranpunkten förvärvar Mr Bygg

Kranpunkten förvärvar det Göteborgsbaserade maskinuthyrningsföretaget Mr Bygg och stärker därmed sin position i Västsverige. Man blir den ledande nischleverantören av liftar i Göteborgsområdet med en maskinpark på ca 2 400 enheter. VD och nuvarande ägare kommer att kvarstå som verksamhetsansvarig för depån på Hisingen. Svensk FöretagsFörmedling i Göteborg var rådgivare åt Säljaren i transaktionen.
Ansvarig mäklare; goteborg@sffab.se

Brolins Rör AB

Brolins Rör grundades redan 1939 och har under årens lopp skaffat sig en stark position på sin hemmamarknad. Bolaget erbjuder VVS-försäljning och servicearbeten och man har dessutom ett stort sortiment inom badrum, kakel och klinkers, kaminer, utomhus-spa och värmepumpar. Omsättningen uppgår till ca 20 Msek per år och är lönsamt.
Ansvarig mäklare: Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Traditionellt VVS-företag i Jönköpings län

Landsbro Rör AB tillhandahåller traditionella VVS‐tjänster med allt från värmeinstallationer av olika slag till fullständiga VVS‐installationer liksom service på samtliga produkter.

Egen butik i Landsbro med utställning av VVS‐produkter samt försäljning av reservdelar. Omsättning ca 10 Msek.

Köpare blev ett annat VVS företag i Jönköpings län som önskade arbeta på ett större geografiskt område och vidga sin marknad.

Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Bygg Xerexes AB

Erlandsson Bygg i Syd AB har förvärvat Bygg Xerxes AB (Bygg X) i Hässleholm. Bygg X omsätter ca 45 Msek och har ca 20 anställda. Bygg X är ett väletablerat företag som utför om- och tillbyggnader samt har stor erfarenhet och kundkrets inom brand- och vattenskador. Köparen Erlandssons Bygg AB ser förvärvet som ett utmärkt sätt att expandera geografiskt. Köparen är en familjeägd koncern som omsätter ca 1 200 Msek.

Ansvarig mäklare: Jan Toresson, 070-514 90 80
jan.toresson@sffab.se

Sala Svets & Mekaniska Verkstad AB

Omsättningen 2010 var 20 Msek.

Företaget såldes den 1:a mars 2012 till Per Wallingstam på Wallingstams Fastigheter AB. 
Verksamheten är inriktad på tillverkning av monteringsfärdiga stålstommar, cisterner och tryckkärl i de flesta tänkbara utföranden. Smidesarbeten och plåtarbeten har utvecklats till att omfatta dagliga leveranser till hela landet med höga krav på kvalitet och ytbehandling enligt branschens gällande normer.

Läs mer på www.salasvets.se

Ansvarig mäklare: Jan Wiklund, 073-322 75 00, jan.wiklund@sffab.se

Siffes Bygg AB, Båstad

Sigfrid (Siffe) Svensson valde att efter 34 år sälja sitt livsverk, Siffes Bygg AB i Båstad.

Bolaget omsätter ca 27 Msek och har 14 anställda. Siffes livsverk såldes efter ca 3 månader till ett annat bolag inom branschen.

Ansvarig mäklare: Percy Elofsson, 070-899 96 59, percy.elofsson@sffab.se

El-Service i Glimåkra AB i Götaland

1984 startade den kände ishockeymålvakten Göran "Sladden" Johansson El-Service i Glimåkra AB. Företaget, som är ett fullserviceföretag inom elbranschen, har nu överlåtits till affärsmannen och civilekonomen Ingvar Linde. Företaget kommer att fortsätta sin verksamhet med grundaren Göran som ansvarig driftschef.

Ansvarig mäklare: Percy Elofsson, 070-899 96 59, percy.elofsson@sffab.se

Fenix Transmission AB i Hultsfred

Företaget är importör och lagerhållare av produkter inom transmission. Allt från kilremmar, kilremskivor, kedjor, axelkopplingar, bussningar, kuggtransmission, tappväxlar mm. Kunderna finns över hela landet inom tillverknings-, process- och träindustrin. Omsättning ca 10 Msek med en resultatnivå på ca 1,5 Msek, fyra anställda. Intresset för detta företag var mycket stort framförallt från redan etablerade i branschen. Köpare till aktierna blev Vanlid Transmission AB, Malmö som har för avsikt att driva företaget vidare i Hultsfred. Förvärvet utgör ett bar komplement till köparens befintliga verksamhet inom transmission special eftersom Fenix arbetar mer med ett standardsortiment. 

Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Stålcenter i Kalmar AB i Kalmar

20-årig grossistverksamhet till, industrin i närområdet, inom stål och plåt, profilerad plåt, rännor och rör med tillhörande detaljer till plåtslageriverksamhet samt ventilationsdetaljer. Omsättning ca 30 Msek med en god uthållig vinst och fem anställda. Intresset för verksamheten var stort och säljaren kunde välja den köpare som bedömdes kunde förvalta verksamheten på bästa sätt i framtiden. Köpare blev Stena Stål AB i Göteborg som hade planer på att vidga sin befintliga verksamhet i den sydöstra delen.
Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Road Marking Equipment of Sweden AB i Malmö

RME är idag den ledande tillverkaren och leverantören av komponenter och hela system inom vägmarkeringsutrustning i Sverige. Företaget arbetar med egenutvecklade produkter och omsätter ca 20 Msek. För att kunna tillvarata utvecklings-möjligheterna i företaget i ännu högre grad än idag, bl a finansiellt och resursmässigt, har Tankmobil AB (erbjuder ett omfattande produktutbud av fordonsutrustningar) via sitt moderbolag förvärvat samtliga aktier i bolaget. Nuvarande VD kvarstår även framöver.
Förmedlat av Svensk FöretagsFörmedling i Malmö.
Kontaktpersoner: Michael Christensen & Claes Hovstadius, 040-23 03 00, info.malmo@sffab.se

Rörläggaren AB i Malmö

Per Sjöstrand, koncernchef för Instalco säger; ”Vi är mycket nöjda med att få med Rörläggaren med sina drygt 200 Msek i omsättningen i Instalco-teamet. Rörläggaren har de senaste året visat en stadig tillväxt, moget ledarskap och god lönsamhet. Rörläggaren har en betydande roll i Instalcos framtida satsning på Sydsverige. Bo Staaf på Svensk FöretagsFörmedling i Malmö var rådgivare i processen.
Förmedlat av Svensk FöretagsFörmedling i Malmö.
Kontaktpersoner: Michael Christensen & Claes Hovstadius, 040-23 03 00, info.malmo@sffab.se

Svensk FöretagsFörmedling AB, Huvudkontor

Postadress Box 1880
581 17  Linköping
Besökadress Idögatan 16
582 78  Linköping
Tel 013-31 28 04
E-post hk@sffab.se
  • Connecto
  • Prevestor
  • Virksomhedsborsen
  • Wistrand