Handel

Ej Offentlig - Dagligvaruhandel

Överlåtelse av ett fristående dagligvaruföretag i egna lokaler med en årlig omsättning om ca. 250 MSEK med hög lönsamhet.
Henrik Brodin på Svensk FöretagsFörmedling hade uppdraget som exklusiv rådgivare till säljaren.
För mer information kontakta Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se


Alpha Plus AB

Alpha Plus AB har fått ny ägare genom att Kardusen AB har köpt Alpha plus AB.
Alpha Plus AB verkar i Webb/Grossisthandel inom hälsa, kost och sport via hälsa-, gen-, hår- och DNA analys. Alpha Plus AB har i dag mer än 30% av sin försäljning via webb och har utvecklat internationellt samarbete inom R&D. Alpha Plus AB omsätter ca 45 Msek.
Ansvarig mäklare; Jan Wiklund, 073-322 75 00, jan.wiklund@sffab.se

Polhus AB

Jan Wiklund på Svensk FöretagsFörmedling har varit rådgivare när Polhus AB fick nya majoritetsägare. Ägarkonsortiet består av flera investmentbolag belägna i Stockholm.
Bolaget är den största Webförsäljaren av Attefallshus, Fritidshus, Förråd och Lekstugor. Produkterna är olika varianter av timrade småhus och elementhus. Försäljningen sker direkt mot konsument och genom återförsäljare där Bolagen tar hand om hela logistiken från fabrik till slutkund. Omsättning Totalt koncernen 2016 ca 34 Msek.
Ansvarig mäklare; Jan Wiklund, 073-322 75 00, jan.wiklund@sffab.se

Varumärkesgrossisten Kyrkljus AB

Det privata handelsföretaget Varumärkesgrossisten i Ödeshög har sålts till Arosholm AB.
Arosholm AB bedriver idag handel inom företrädesvis marknaden förädlade träprodukter. Både Säljaren och Köparen anser att Arosholm AB, är rätt köpare att driva och utveckla Varumärkesgrossisten vidare.
Varumärkesgrossisten bedriver handel med kända varumärken och arbetat med Business-to-Business.
Omsättning ca 100 Msek.
Ansvarig mäklare; Bertil Karlsson, 070-849 22 90, bertil.karlsson@sffab.se

Vi har sålt Skog & Maskin i Hemse och Visby

Skog & Maskin säljer och levererar Husqvarna skog- och trädgårdsmaskiner över hela Gotland. Med en omsättning på ca 12 Msek. 
Köparen driver XL Bygg Svahns i Hemse. Skog & Maskin kommer fortsätta som tidigare i Visby. I Hemse övergår dock verksamheten i XL Bygg Svahns regi. 
Alla parter; Köparen, säljaren och banken är mycket nöjda med affären. 
Ansvarig mäklare: Mikael Levén, 070-522 40 01, mikael.leven@sffab.se

Rälla Sport & Fritid AB är sålt

Rälla Sport & Fritid är en butik som säljer kläder och skor till barn, junior, dam och herr. Verksamheten har kraftigt och stadigt ökat i både omsättning och resultat sedan starten 2011. Köparna Anders Johansson och Anders Magnusson Ölands Fastighets Förvaltning AB kommer att driva verksamheten vidare i samma anda och de har tidigare erfarenheter från branschen. 
Knut Axel Nordenbelt kontaktade Mikael Levén på Svensk FöretagsFörmedling i Kalmar inför försäljningen av Rälla Sport och Fritid AB. 
Alla parter; köparen, säljaren och företagsmäklaren och banken är mycket nöjda med affären. 
Ansvarig mäklare: Mikael Levén, 070-522 40 01, mikael.leven@sffab.se

Svensk FöretagsFörmedling förmedlar Allox AB

Svensk FöretagsFörmedling i Göteborg har för andra gången förmedlat grossistföretaget Allox AB i Partille.
Allox AB i Partille är grossister inom nät och trädgårdsartiklar samt av fasadsystemet Kaycan. Bolaget grundades av Paul Persson år 1994. År 2007 förvärvades bolaget av en ny ägare som har dubblerat omsättningen och renodlat sortimentet.
När det var dags för en försäljning fick Svensk FöretagsFörmedling för andra gången uppdraget att hitta en ny ägare.
Ansvarig mäklare: David Hallbäck, 031-780 20 82, david.hallback@sffab.se

Grönsakshuset förvärvar GreenLine i Avesta

Grönsakshuset fortsätter sin expansion, den 3 e oktober blir förvärvet av GreenLine i Avesta klart.
Förvärvet av G-Line AB med en omsättning på ca 30 Msek gör att Grönsakshuset kan fortsätta sin kraftiga tillväxt och expansion över Sverige. Avesta är en geografisk perfekt stad för oss att utgå ifrån, då det finns många intressanta städer i området att etablera sig i.
G-Line är en frukt- och grönsaksgrossist som idag förser huvudsakligen livsmedelsbutiker och restauranger och offentlig sektor med dagliga leveranser av frukt & grönt. Grönsakshuset kommer att driva vidare företaget i samma anda, och har som mål att nå ut till nya geografiska områden och växa på samtliga områden.
Grönsakshuset har sitt huvudkontor och nybyggda lager beläget i Skövde, i dagsläget har företaget 52 st anställda och kommer år 2016 omsätta över 150 Msek. Efter detta förvärv är målet 2017 att nå en omsättning på 250 Msek. Företaget har som mål att vara Sveriges mest kompletta och kvalitetsledande leverantör, med marknadens absolut bredaste sortiment av frukt & grönt.
Ansvarig mäklare: Jan Wiklund, 073-322 75 00 jan.wiklund@sffab.se

Lessebo Bygg och Järnhandel AB byter ägare

Lessebo Järn & Bygg AB har bytt ägare efter 24 år med samma ägare Benny Petersson och Sven-Olof Fröjd. Det senaste året har man haft en omsättning på 27 Msek med god lönsamhet. Köpare blev Lindbergs Bygg & Färg i Bergkvara AB. 
Conny Hermansson på Svensk FöretagFörmedling i Växjö var rådgivare i processen.
Ansvarig mäklare, Conny Hermansson, 0470-139 00, conny.hermansson@sffab.se

Svegos Bil & Förvaltning AB har förvärvat fastigheten Hörby Lövsta 1

Entreprenörerna Mikael Svensson och Lars Servin har genom sitt bolag Svegos Bil & Förvaltning AB expanderat sin verksamhet genom att förvärva fastigheten Hörby Lövsta 1 av Bil & Traktor i Hörby AB som drivs av familjen Svarvell i tredje respektive fjärde generationen
Ansvarig mäklare: Percy Elofsson, 070-899 96 59, percy.elofsson@sffab.se

Konsum Värmland överlåter Domus Optik till Synoptik

Konsum Värmland har drivit optikverksamhet sedan slutet av 70-talet. Idag består Domus Optik av fyra butiker i Karlstad, Arvika och Hagfors, och sysselsätter totalt cirka 20 personer. 
-Konkurrensen inom optikbranschen har både hårdnat och förändrats under de senaste åren, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander. Vi är oerhört nöjda med att Synoptik tar över Domus Optik. För oss har det varit viktigt att hitta en seriös köpare som vill investera i personalen och butikerna. 
Synoptik grundades ursprungligen i Danmark 1931, och expanderade till Sverige för första gången 1991. Tio år senare förvärvade man kedjan Din Optiker. Med förvärvet av Domus Optik befäster bolaget sin position som den andra största optikkedjan i Sverige med 120 butiker. 
-Förvärvet av Domus Optik ligger helt i linje med vår strategi att expandera genom både nyöppningar och förvärv. Tack vare förvärvet av Domus Optik får vi fler butiker i en region där vi tidigare har varit relativt svaga. Värmland, med Karlstad som residensstad, är en region som utvecklas och som vi vill öka vår närvaro i. Därför är vi nu glada och stolta över att kunna ta över mycket välskötta och väl belägna butiker, säger Roland Olsson, VD för Synoptik. 
Ansvarig mäklare på Svensk Företagsförmedling har varit Kenneth Bengtsson i Karlstad. 
Ansvarig mäklare: Kenneth Bengtsson, 070-822 02 35, kenneth.bengtsson@sffab.se

Motor Allt i Ronneby AB har bytt ägare

Efter att ha drivit verksamheten i samma familj under lång tid beslutade ägarna att verksamheten skulle säljas. Kontakt togs då med Svensk FöretagsFörmedling i Ronneby som startade igång en säljprocess.
Intresset för verksamheten var mycket gott. Det var 13 olika spekulanter som hörde av sig och visade intresse för Motor Allt i Ronneby. Det blev till slut ett lokalt företag som blev köpare och som expanderar sin verksamhet genom att satsa på Motor Allt i Ronneby.
Ansvarig mäklare: Conny Hermansson 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Evonella Garden AB

Evonella Garden AB är en inarbetad, etablerad och lönsam handelsträdgård beläget i Sundsvalls kommun. Bolagets omsättning uppgår till cirka 7 Msek per år. Aktiemajoriteten har nu sålts till fyra externa köpare. Rådgivare i processen var Henrik Brodin på Svensk FöretagsFörmedling i Sundsvall.

Ansvrig mäklare: Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Addtech förvärvar Göteborgsföretaget Scandinavian Friction AB

Förvärvet var ett led i expansion inom Teknikprodukters B&B segment. Rådgivare i affären var David Hallbäck på Svensk FöretagsFörmedling i Göteborg.

Ansvarig mäklare: David Hallbäck, 070-496 43 63, david.hallback@sffab.se

Emmlight AB

KB 18 Företagsutveckling AB blev köpare efter att de varit flera intressenter till detta välskötta bolag. Emmlight AB saluför och lagerför stora mängder elartiklar. Deras kunder är grossister och butiker som exempelvis Clas Ohlson, Ahlsell, Biltema, Elkedjan. Emmlight omsätter ca 18 Msek med bra lönsamhet.

Ansvarig mäklare: Mikael Levén, 070-522 40 01, mikael.leven@sffab.se

Ahsell köper Joisab i Karlstad

Joisab i Karlstad med ett sortiment med proffsprodukter inom bland annat svets, skydd, tryckluftsverktyg, högtryckstvättar, elmaskiner och arbetskläder har fått Ahlsell som ny ägare. I och med överlåtelsen byter nu Joisab namn till Ahlsells. Genom köpet förstärker Ahlsell sin industridel och verksamheten i Karlstad får ännu bättre utvecklingsmöjligheter. Svensk FöretagsFörmedling i Karlstad genomförde försäljningen.

Ansvarig mäklare: Kenneth Bengtsson, 070-822 02 35, kenneth.bengtsson@sffab.se

Grossist inom massiv- och institutionsdörrar

B Gustav Karlssons Snickerier är en grossist inom massiv- och institutionsdörrar från i huvudsak Swedoor. Företaget lagerhåller dörrar för omgående leverans till byggvaruhus, järnhandeln, hustillverkare samt byggföretag. De gör även specialanpassningar samt glasningar.

Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 0470-34 74 80, conny.hermansson@sffab.se

Addtech Life Science, förvärvar samtliga aktier i Active Care Sverup AB

Active Care säljer medicintekniska produkter med tillhörande förbrukningsmaterial. Bolaget har en stark position på den svenska marknaden avseende produkter för läkemedelsinhalation vid vissa typer av lung- och luftvägssjukdomar. Active Care har åtta anställda och omsättningen uppgår till cirka 25 Msek. Inom sjukvårdssegmentet fokuserar Affärsområdet Addtech Life Science på försäljning av reagenser och diagnostikutrustningar i Norden. Active Care kompletterar och breddar affärsområdets verksamhet med medicintekniska produkter. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Addtechs resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Ansvariga mäklare;David Hallbäck 031-780 20 82, david.hallback@sffab.se

Tema Fritid & Lek AB i Färjestaden (Öland)

Företaget bedriver grossistverksamhet avseende bl a utveckling och försäljning av sällskapsspel samt framtagning av olika licensierade produkter ofta kopplat till filmindustrin. Dessa produkter bygger bl a på starka licenser och all produktutveckling sker i nära samarbete med författarna och licensgivarna. Omsättning ca 10 Msek med en vinstnivå på ca 18 %. Försäljningen i Norden sker genom samarbete med grossister i respektive land samt direkt till olika varuhus och specialbutiker. Två affärsmän förvärvade bolaget och verksamheten flyttades till Skåne.

Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Bygghandel tillhörande XL-bygg kedjan i Emmaboda

Företaget är ett byggmaterialföretag som säljer allt inom trä och byggmaterial. XL-Bygg är kända för sin goda rådgivning, service både i lager och butik samt utkörning av varor. Företaget hjälper även till med att planera och rita upp kök. Omsättning ca 17 Msek. Köpare blev en redan etablerad bygghandel med verksamhet i Kalmar och Färjestaden, som ville öka sin geografiska marknad.
Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00,  conny.hermansson@sffab.se

Gigalube sålt till NILU AB

Jan Törncrantz beslutade sig för att sälja Gigalube, som på agenturbasis sålt oljor och smörjmedel sedan 1992. Svensk FöretagsFörmedling tog fram ett flertal seriösa spekulanter och Jan beslutade sig för att överlåta rörelsen till NILU AB. Hela processen tog ca 4 månader.

Ansvarig mäklare: Percy Elofsson, 070-899 96 59, percy.elofsson@sffab.se

OEM International har förvärvat Vanlid Transmission AB

OEM International har förvärvat Vanlid Transmission AB i Malmö med dotterbolagen Ronson Transmission AB och Fenix Transmission AB. Bolagsgrupperingen marknadsför transmissions-produkter i Sverige och omsätter ca 30 Msek på årsbasis. - Genom förvärvet får vi tillgång till ett nytt sortiment som kompletterar vår befintliga produkt-portfölj. Vanlid Transmission AB med dotterbolag är fungerande bolag som vi successivt kommer att utveckla i samverkan med nuvarande ledning, säger Jörgen Zahlin, VD och koncernchef för OEM International.
Förmedlat av Svensk FöretagsFörmedling i Malmö.
Kontaktpersoner: Michael Christensen & Claes Hovstadius, 040-23 03 00, info.malmo@sffab.se

Svensk FöretagsFörmedling AB, Huvudkontor

Postadress Box 1880
581 17  Linköping
Besökadress Idögatan 16
582 78  Linköping
Tel 013-31 28 04
E-post hk@sffab.se
  • Connecto
  • Prevestor
  • Virksomhedsborsen
  • Wistrand