• 0
  • 0
  • 0
  • 0

Antal förmedlade
företag

Conjet AB

Beskrivning

Svensk FöretagsFörmedling förmedlar ny majoritetsägare av Conjet AB. 

Gulfstream Nordic Holdings AB (GNH) har nu förvärvat majoriteten av aktierna i Conjet AB, som är den världsledande specialisten inom design, utveckling och tillverkning av hydrodemolitionsutrustning. GNH är ett bolag vars fokus är att investera i nordiska och USA-baserade bolag med en global närvaro, eller som har en ambition att växa internationellt.

1990 förvärvade de nuvarande ägarna av Conjet AB Atlas Copco’s Conjet-projekt och har sedan dess med framgång utvecklat företaget till en av de ledande spelarna på hydrodemolitionsmarknaden. De nuvarande ägarna behöver nu en partner för att accelerera framtida tillväxt, och syftet med att ta in GNH som delägare är att stärka expertisen av att utveckla en global affärsverksamhet, samtidigt som man vill ta del av den finansiella styrka som kan hjälpa Conjet AB’s tillväxt på sikt.

”Vi har mer än fördubblat intäkterna under loppet av de senaste tre till fyra åren, och vi har samtidigt lyckats expandera vår affär och förbättra vårt produktutbud till den högsta nivån någonsin. Vi har haft en konstruktiv dialog tillsammans med GNH och ser fram emot att dela deras erfarenhet från liknande partnerskap. Tillsammans kan vi förverkliga Conjets potential de närmsta åren” säger Lars Nilsson, vice VD på Conjet.

”Conjets produkter och expertis inom området bidrar till en välbehövd uppsättning av lösningar till de infrastrukturella utmaningar som finns framåt för privata ägare och regeringar i Nordamerika. Vi är glada över att gå ihop med Conjet för att öka tillgängligheten och användandet av deras banbrytande hydrodemolitionsmaskiner i USA och utomlands.” meddelar Stephen Sistrunk, partner på GNH.

För mer information om affären, vänligen kontakta David Hallbäck

031-7802082, david.hallback@sffab.se

Företagsfakta

Bransch Tillverkning
Mäklare David Hallbäck
Objektnr 8885
  • Connecto
  • Prevestor
  • Virksomhedsborsen
  • Wistrand