• 0
  • 0
  • 0
  • 0

Antal förmedlade
företag

SFFAB hittar nya ägare till Wallners

Genomförd affär!

SFFAB hittar nya ägare till Wallners

Dalarnas största tillverkare av solskydd, Wallners Persienn och Markis, får idag en ny ägare i form av Staffan Byström, som sedan 2015 äger och driver Kinnarps Gävle Dalarna AB. I och med förvärvet ser Byström stora möjligheter att utveckla och expandera Wallners samtidigt som Kinnarps Gävle Dalarna AB’s erbjudande kan stärkas ytterligare med invändiga och utvändiga solskydd.

– Det känns helt fantastiskt att få ta över ett bolag som tillverkar något från grunden som Wallners gör. Det kanske inte är så många som vet det, men i deras fabrik i Borlänge görs det markiser och persienner av väldigt hög kvalitet, säger Staffan.

Wallners har sedan starten 1965 varit ett familjeägt och välmående företag. De tillverkar, säljer och monterar alla typer av persienner och markiser på allt från små fritidshus och villor till stora offentliga byggnader. Förutom butikerna i Borlänge och Falun har Wallners också två solskyddsbussar - rullande solskyddsbutiker - som kommer hem till kunden, ett koncept som Staffan tror mycket på.

– Ja, det är ju inget som säger att vi inte kan rulla ut flera sådana och täcka ett större geografiskt område än vad vi gör idag. Överlag är verksamheten inte speciellt geografiskt bunden, så jag ser stora möjligheter att kunna nå ut till en större marknad, säger Staffan.

Mårten Wallner har arbetat i Wallners i 50 år och har tillsammans med sin fru Maria ägt och drivit företaget i 30 år. Till hösten går de i pension.

– Det har alltid varit viktigt för oss att hänga med i tiden och hela tiden utveckla verksamheten. Så nu när vi pensionerar oss känns det helt rätt att Staffan tar över med nya idéer om hur Wallners kan fortsätta utvecklas framåt, säger Mårten Wallner.

Rådgivare i processen har varit Jan Wiklund och Kenneth Bengtsson SFFAB.

2019-08-26

SFFAB hittar nya ägare till Wallners
  • Connecto
  • Prevestor
  • Virksomhedsborsen
  • Wistrand