• 0
  • 0
  • 0
  • 0

Antal förmedlade
företag

Svensk FöretagsFörmedling förmedlar Side System AB

Genomförd affär

 

De rådande oroligheterna som tog fart i början av 2020 stoppade inte intresset för Side System AB. Trots det har man med hjälp av Svensk FöretagsFörmedling förmedlat bolaget till Side Intressenter AB.

Side System AB är en komplett leverantör som bedriver legotillverkning med inriktning mot hydralikprodukter. Bolaget erbjuder konstruktion, prototyptillverkning och test till serietillverkning av färdiga ventilblock till hydralsystem. Med sina, i dag, 15 anställda har företaget en omsättning på strax över 25 miljoner om året. Side System AB har lång erfarenhet inom området och har flera långa samarbeten med ledande leverantörer. Bland dess finns bland annat Engcon, ES Hydagent och Bracke Forest.

”Trots rådande situation finns det är stort intresse av att förvärva bolag”

”Trots en turbulent början på 2020 så finns fortfarande goda möjligheter till goda affärer. Side System AB stabila kundbas kopplat till stort kunnande i bolaget bidrog till att intresset var stort”, säger Sven Erik Engmar, företagsmäklare på Svensk FöretagsFörmedling.

Den nya ägaren, Side Intressenter AB, är ett nystartat bolag som består av en grupp ägare med företagsledaren Henrik Borelius, Natalia Borelius och den lokala industriprofilen Björn Israelsson i spetsen. Borelius har tidigare erfarenheter som VD och koncernchef för bland annat Attendo AB.

Svensk Företagsförmedling medverkar i cirka 100 transaktioner varje år. Främst är det för ägarledda bolag där en mäklare kan göra skillnad och lyfta fram värden och påpeka dessa för en köpare.

Fakta om transaktionen:

Bolag som såldes: Side System AB

Bolagets verksamhet: Legotillverkning inriktat på hydralsystem

Köpare: Side Intressenter AB

Fakta om köparen: Side Intressenter AB är ett nystartat aktiebolag som består av familjen Borelius och Björn Israelsson i ägarkonstellationen.

Kort om själva affären: Side Intressenter AB har köpt upp aktier i Side System AB.

Ansvarig mäklare: Sven-Erik Engmar, 070-537 03 75, sven-erik.engmar@sffab.se

2020-04-28

Svensk FöretagsFörmedling förmedlar Side System AB
  • Connecto
  • Prevestor
  • Virksomhedsborsen
  • Wistrand