• 0
  • 0
  • 0
  • 0

Antal förmedlade
företag

Viking Partners förvärvar EK'sPlåt och Vent-Service AB

Genomförd affär

Viking Partners förvärvar Ek’s Plåt & Vent-Service AB

Viking Partners har den 9 december 2019 förvärvat aktiemajoriteten i R. Eks Plåt &Vent. Service Aktiebolag (”Ek’s Plåt & Vent-Service”) med tillhörande dotterbolag, Zmide i Krylbo AB (”Zmide”). Bolagen har huvudkontor i Krylbo. Ek’s Plåt & Vent-Service är en ledande leverantör av byggplåt och ventilation i sydöstra Dalarna. Zmide är en ledande lokal smidesentreprenör med fokus på service inom samma område. Bolagen har idag ett trettiotal anställda och omsättningen för räkenskapsåret 2019 uppgick till ca 45 miljoner kronor.

 Roger Ek, VD och ägare, säger ”att han under tid funderat på att sälja bolaget och när jag träffade Viking Partners kändes det rätt med deras inställning till företagande. Jag ser verkligen Viking Partners som en långsiktig och stabil ägare med gedigen branscherfarenhet vilket känns tryggt både gentemot våra medarbetare och kunder. Jag kommer att jobba kvar som VD och ser fram emot att utveckla Ek’s Plåt & Vent-Service och Zmide tillsammans med Viking Partners”.

”Vi är mycket glada att kunna presentera denna affär. Ek’s Plåt & Vent-Service och Zmide är fina och välskötta bolag med lång historik inom plåtslageri och ventilation resp. smide, båda med en stark position inom sin marknad.”, säger Anders Tollsten, Partner på Viking Partners.

’’Såväl säljare som köpare uttrycker sin tacksamhet till hur Jan Wiklund på SFF har skött processen’’

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ek’s Plåt & Vent-Service, VD
Roger Ek, + 46 (0) 70 660 48 57, roger@eks-vent.se

Viking Partners, Partner
Anders Tollsten, +46 (0) 70 478 02 26, anders@vikingpartners.se

Om Viking Partners
Viking Partners är ett investmentbolag som grundades med en ambition att driva och utveckla företag till fortsatt framgång. Vi är en långsiktig ägare som förvärvar och utvecklar små och medelstora företag i Sverige med målet att bygga en företagsgrupp.

2019-12-12

Viking Partners förvärvar EK
  • Connecto
  • Prevestor
  • Virksomhedsborsen
  • Wistrand