OBJEKT
Vård & Omsorg

Humana förvärvar assistansföretaget RIK Assistans AB

– Vi förstod tidigt att Svensk FöretagsFörmedling har ett bra nätverk och kontakt med många spekulanter. Vi fick omedelbart förtroende för transaktionsrådgivaren Henrik Brodin och deras strukturerade säljprocess. De hade en bra bild av oss och hur den fortsatta processen skulle fortskrida och som uttrycket säger, vi klädde bruden.

 

– För oss var det skönt att slippa ta i detaljerna. Och det är ju inte heller något vi kan. Det lämnade vi till Henrik. Han höll i rodret och gjorde det han är bra på och hjälpte oss att sälja till Humana Assistans, säger Maria Olsson tidigare delägare på Rik Assistans.

 

R.I.K. Assistans är ett assistansföretag som erbjuder individanpassad personlig assistans med kunden i centrum. Med en flexibel organisation och hög kompetens tillgodoses kundernas unika behov.

 

– Humana och R.I.K. Assistans kompletterar och stärker varandra både geografiskt och verksamhetsmässigt och det är helt rätt för oss att bli en del av Humana. Med samgåendet kan vi vidareutveckla och expandera våra gemensamma verksamheter, säger Maria.

 

– Vi på Humana är mycket glada över detta förvärv. R.I.K. Assistans är ett kvalitetsföretag som erbjuder individanpassad personlig assistans med kunden i centrum. Tillsammans förstärker vi vår närvaro i norra Sverige och ser fram emot att, i samarbete med våra nya kollegor, utveckla och expandera verksamheten framgent, säger Rasmus Nerman, vd och koncernchef på Humana i ett pressmeddelande.

 

” Bästa tänkbara köpare i stark konkurrens”

 

– Svensk FöretagsFörmedling kommenterar: R.I.K. Assistans AB är ett expansivt assistansbolag med bevisad spetskompetens som har resulterat i en marknadsledande position i deras geografiska område. Grundarna tillika ägarna har under hela processen varit väldigt lyhörda och tillmötesgående och som innebar att Humana Assistans AB i stark konkurrens med andra budgivare förvärvade bolaget. Genom Humanas förvärv behåller bolaget sin starka identitet samtidigt som en ny ägare tar vid i bolagets fortsatta expansion.

Henrik Brodin, Partner och Transaktionsrådgivare på Svensk FöretagsFörmedling

 

Objekt-id 3393
Transaktionsrådgivare
INTRESSEANMÄLAN

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.   Genom skräddarsydda processer, erfarna rådgivare med tillgång till potentiella köpare över hela Norden säkerställer vi en bättre affär. Alla vill göra en bra affär!

  Vill du sälja eller köpa ett företag eller en fastighet, kontakta oss på 010-206 78 77 eller hk@sffab.se.

  © Svensk FöretagsFörmedling  |  Integritetspolicy

  Över 4500 förmedlade företag

  Vi har förmedlat 4461 företag

  Vill du veta mer om hur vi kan
  hjälpa dig att sälja eller köpa ett företag?

  Kontakta en transaktionsrådgivare nära
  dig. Se våra kontor →

  x