• 0
  • 0
  • 0
  • 0

Antal förmedlade
företag

Referensuppdrag — Företagsaffärer

Tillverkande företag

Antiphon AB är sålt till Duvkulla AB

Antiphon AB i Åmotfors säljs till Duvkulla AB som kontrolleras av familjen Gylls bolag Förvaltningsaktiebolaget Segersta. Överlåtelsen sker per den första mars 2017. Robert Gyll kommer, tillsammans med nuvarande ledning, att som styrelsens ordförande aktivt verka för en vidareutveckling av företaget.

Antiphon AB är ett industriföretag som tillverkar akustiska material såsom plåtlaminat, absorbenter och limbelagda dämpmaterial och levererar främst till fordonsindustrin. Företaget kommer att drivas vidare på orten med befintlig produktportfölj under samma företagsnamn; Antiphon AB.

-Jag är övertygad om att den här affären är gynnsam för Antiphon och dess framtid, säger företagets VD; Ingemar Gustavsson. – Antiphon är ett kunskapsföretag som behöver en finansiellt stark ägare för att kunna utvecklas vidare i rätt riktning och det får vi nu i Segersta. Vi har sökt efter en aktiv ägare som vill verka för den utvecklingspotential som finns hos Antiphon. Vi har i familjen Gyll funnit en engagerad ägare med en bra mix av operativt och strategiskt kunnande som bolaget kommer ha stor nytta av i nästa tillväxtfas. Åmotforsfabriken har en bred kundkrets inom fordonsbranschen och levererar till Volvo PV, Scania, Avtovaz, Ford, GM och TATA som största slutkunder. Inom tågsegmentet återfinns kunder som Alstom och Bombardier. Dryga 60 % går på export. Man har också kundsegment inom andra branscher såsom vitvaror, kontorsmaskiner och industriella applikationer. Företaget har under de senaste åren omsatt 40-50 miljoner och har i nuläget 27 anställda. -Vi har i Antiphon AB och dess ledning och medarbetare funnit en mycket fin verksamhet med utvecklingspotential. Tillsammans med nuvarande ledning är målet att befästa Antiphons position som kvalitets- och marknadsledande leverantör av akustiska produkter. Vår ambition är att fortsätta investera för att möta marknadens ökande krav. Vi ska också ta tillvara bolagets potential på nya geografiska marknader säger Robert Gyll. Antiphon AB köptes 2005 från Collins & Aikman av dåvarande ledningsgrupp på 6 personer och har fram tills i dag drivits under denna konstellation. Ansvarig mäklare: Kenneth Bengtsson, 070-822 02 35, kenneth.bengtsson@sffab.se

SCIM Display AB är sålt

< Den 9 december 2016 förvärvade JacobSeger Invest AB samtliga aktier i SCIM Display AB (www.scim.se). SCIM Display utvecklar, tillverkar och säljer ett brett produktprogram för prisinformation och lagermärkning främst till butiker och lageranläggningar. Bolaget har sin verksamhet i Docksta, Kramfors kommun.
JacobSeger Invest är ett investmentbolag med fokus på att förvärva och vidareutveckla mindre entreprenörsdrivna företag som står inför en generationsväxling. Företrädesvis görs investeringar i företag med en stark produkt och där kompetens inom internationell expansion, produktdifferentiering och digitalisering kan tillföras från de båda ägarna, Roger Jacobsson och Per Segerströms mångåriga industriella erfarenhet.
 
Ansvarig mäklare: Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Tela Möbel AB sålt till Jan Åkeson Hem & Miljö AB

Makarna Eva-Lena och Thord Arnesson har sålt sitt livsverk, Tela Möbel AB beläget i Hallaryd vid gränsen mellan Kronoberg och Skåne. Köpare är Jan Åkeson Hem & Miljö AB som nu expanderar sin verksamhet genom detta köp.
Tela Möbel AB producerar stoppmöbler som soffor och fåtöljer. Försäljning av deras produkter sker via ett stort antal möbelvaruhus i Sverige.
Ansvarig mäklare: Percy Elofsson, 070-899 96 59, percy.elofsson@sffab.se

Packningsspecialisten i Stockholm

Packningsspecialisten M.C. AB har sedan 1999 framgångsrikt levererat stansade detaljer i mjuka material till industrin genom kompetens, flexibilitet och hög service. Med varm hand har grundaren Mats Callander sålt bolaget till Formo Akustik AB som kommer utveckla bolaget vidare.
Ansvarig för processen var Anders Brodin på Svensk FöretagsFörmedling i Stockholm.
Ansvarig mäklare: Anders Brodin, 070-956 35 23, anders.brodin@sffab.se

Valmet AB:s verksamhet i Gävle

Valmet i Gävle bedriver sedan 1995 service-, reparations- och underhållsarbeten i huvudsak till massa-, pappers-, stål- och gruvindustrin. Köparen Pichano Holding AB är moderbolag i en koncern med verksamheter inom fastighet, transport och underhåll samt renoveringar och legotillverkning i sina produktionsverkstäder. Rörelsen/inkråmet i Valmets verksamhet i Gävle har nu sålts till Pichano Holding AB.
Ansvarig mäklare: Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

AB Bröderna Hedbergs Mekaniska i Karlstad byter ägare

Max Lindblom som äger Ekshärads Mekaniska AB köper Bröderna Hedbergs Mekaniska i Skattkärr i samband med en generationsväxling.
Tillsammans sysselsätter bolagen 45 anställda i Ekshärad, Molkom och Skattkärr. Företagen kommer att vara kvar som egna bolag men kommer att jobba som ett team.
Ekshärads Mekaniska har sin tyngdpunkt i tyngre svarvning och Hedbergs i större fräsning. Eftersom många jobb kräver båda delar så kommer den nya konstellationen ge en legoleverantör med större muskler. Målsättningen är att växa både i volym och ytterligare anställda.
Ansvarig mäklare: Kenneth Bengtsson, 070-822 02 35, kenneth.bengtsson@sffab.se

Arkadprofiler i Hovmantorp är sålt till LCD Invent AB i Gemla

Bolaget grundades 1958 som ett traditionellt plåtslageri men utvecklade över tid maskiner och utrustning för rundning av trapetsprofilerad plåt. Verksamheten har idag två verksamhetsgrenar dels legokörning av plåt samt att bolaget är marknadsledande i Sverige på tillverkning och montering av kundvagnsgarage. Köparna kommer att flytta verksamheten till Gemla där man har lokaler och ledig kapacitet.
Rådgivare i processen var Anders Andersson på Svensk FöretagsFörmedling i Jönköping/Borås.
Ansvarig mäklare: Anders Andersson, 073-526 80 00, anders.andersson@sffab.se

FAMERO Industri AB i Växjö har fått ny ägare

Ägarna till FAMERO Industri AB kontaktade Svensk FöretagsFörmedling i Växjö i god tid för att få hjälp i processen att finna en ny lämplig efterträdare till verksamheten. Ett 15-tal spekulanter visade intresse för verksamheten och det blev ett företag i branschen som tog över FAMERO Industri AB den 1 oktober 2015. Det handlar om en ny ägare som kommer att utveckla företaget på ett positivt sätt.
Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Ny ägarbild inom Biogas Systems

Måndag 2 mars 2015 genomfördes en ägarförändring hos värmländska miljöteknikspecialisten Biogas Systems. Karlstadsbördige Tomas Krook gick då in som ny huvudägare, vid sidan av de tidigare huvudägarna Tony Zetterfeldt och Perra Hermansson. Förändringen görs för att stärka företagets organisation och skapa förutsättningar för fortsatt utveckling.
Kenneth Bengtsson på Svensk FöretagsFörmedling i Karlstad var rådgivare i processen.
Ansvarig mäklare: Kenneth Bengtsson, 070-822 02 35, kenneth.bengtsson@sffab.se

Ludvig Sörensen AB har fått ny ägare

Efter 10-års fin utveckling har Jörgen Keinvall sålt Ludvig Sörensen AB i Sävsjö. Köpare blev ett investmentbolag från Stockholm som arbetar inom livsmedelsproduktion. Jörgen Keinvall kommer att arbeta kvar i verksamheten som skall utvecklas med nya produkter.
Svensk FöretagsFörmedling i Växjö fick i uppdrag av Jörgen Keinvall att arbeta för att finna en lämplig köpare som vill ta över och utveckla verksamheten vidare. Ägaren hade klara önskemål om att vi skulle söka efter en köpare som kunde driva och utveckla den befintliga verksamheten vidare från Sävsjö samt säkerställa fortsatt anställning för hans duktiga personal. Efter en tids förhandlingar slöts avtal med köparen som kommer att satsa på ”Lulles” framtid och utveckling helt i linje med säljarens önskemål.
Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 0470-34 74 80, conny.hermansson@sffab.se

Fasadelement Verkstads AB köpt av Kirunabaserat företag

Fasadelement Verkstads AB är ett legotillverkande företag vars produktion främst består av bearbetning av tunnplåt i rostfritt-, aluminium-, färgat- och varmförzinkat material. Bearbetningen sker i form av slittning, kantpressning, stansning, kapning, svetsning och montering av komplicerade produkter med höga krav på tolerans och utseende i tjocklekar 0,5-4,0 mm.

Produktionsutrustningen är till vissa delar unik för norra delen av Sverige.

P&F Förvaltning AB som via sina dotterbolag är en betydande leverantör till gruvindustrin i norr förvärvade bolaget genom sitt dotterbolag Turris AB. Genom förvärvet av Fasadelement fick man dels en bättre marknadstäckning i norr och bredare produktionskapacitet.

Ansvarig mäklare: Ove Strand, 070-176 25 32, ove.strand@sffab.se

Partner Wood Osby AB säljs till Cart AB

Anders Andersson har börjat planera för sin pensionering. Anders och hans kompanjon Lars Ryd bestämde sig för att sälja sitt livsverk, Partner Wood Osby AB till Cart AB. Partner Wood Osby AB har en omsättning på ca 25 msek och producerar träbaserade produkter. Cart AB ägs och leds av Roger Johansson. Lars Ryd kvarstår som anställd i företagets ledning.

Ansvarig mäklare: Percy Elofsson, 070-899 96 59, percy.elofsson@sffab.se

Ytbehandlingsföretag, Götaland

Verksamheten består av elektrolytisk ytbehandling med alkalisk zink och zinkjärn. Kunderna består av större svenska verkstadsindustrier. Köparen var ett familjeföretag med kunskap inom företagets specifika verksamhet.

Ansvarig mäklare: Bertil Karlsson, 070-849 22 90, bertil.karlsson@sffab.se

Verkstadsföretag

Tillverkning av kundanpassade pressverktyg. Omsättning ca 20 Msek. Företaget förvärvades av en privat affärsgruppering.

Ansvarig mäklare: Bertil Karlsson, 070-849 22 90, bertil.karlsson@sffab.se

Teenexa Indsutri AB

Teenexa Industri AB i Tingsryd startade sin verksamhet 1983 och har sedan dess tillverkat luftavfuktare för torkrum och torkskåp till hyresfastigheter. Företagets produkter representeras genom återförsäljare över hela landet. Man tillverkar även värmepumpar med låg energiförbrukning till torktumlare under varumärket Electrolux. Omsättning ca 20 Msek.
Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 0470-34 74 80 conny.hermansson@sffab.se

Spaljisten AB i Åseda

Spaljisten AB i Åseda, en underleverantör till IKEA med en omsättning över 200 Msek, hög lönsamhet och cirka 100 anställda. Företagets specialitet är ommantling och foliering av spånskivor i stora serier med mycket högt automatiserad och effektiv tillverkning.

Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Grundströms Plåtslageri AB, Lund

Grundströms Plåtslageri AB utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter inom ventilationsområdet. Tyngdpunkten i produktsortimentet ligger på rektangulära ventilationskanaler, ljuddämpare samt andra kompletterande detaljer i förzinkad plåt, rostfritt och svartplåt. Kunderna utgörs främst av ventilationsinstallatörer i Sverige. Verksamheten drivs i egen modern fastighet. Omsättningen är ca 20 Msek. Förvärvare är L. Øland Ventilation A/S i Danmark som önskade etablera sig på den svenska ventilationsmarknaden.
Förmedlat av Svensk FöretagsFörmedling i Malmö.
Kontaktpersoner: Michael Christensen & Claes Hovstadius, 040-23 03 00, info.malmo@sffab.se

Malmaverken AB i Malmö

Malmaverken är ett ytbehandlingsföretag med förkromning av kopparrör som specialitet. Omsättning ca 65 Msek. Köpare var Puruskoncernen, en av Nordens ledande tillverkare av VVS-produkter med omsättning på drygt 300 Msek och ca 150 medarbetare.
Förmedlat av Svensk FöretagsFörmedling i Malmö.
Kontaktpersoner: Michael Christensen & Claes Hovstadius, 040-23 03 00, info.malmo@sffab.se

Bygg- och entreprenad företag

Instalco köper Dalab och VVS Installtör AB

Genom införlivandet av DALAB och Installatör AB i Instalco bildas nu en plattform för vidare utveckling i regionen.
Båda företagen ser fram emot att bli en del av Instalcogruppen och ser stora framtida fördelar i och med samgåendet.
Jan Wiklund på Svensk FöretagsFörmedling i Uppsala/Falun var rådgivare i processen.
Ansvarig mäklare: Jan Wiklund, 073-322 75 00, jan.wiklund@sffab.se

Bygg-Leasing i Ådalen AB är sålt

Den 7 april 2016 förvärvade EAG Entreprenad AB samtliga aktier i Bygg-leasing i Ådalen AB. Förvärvet är en långsiktig satsning från EAG Entreprenad att bli en komplett uthyrningspartner, där man har för avsikt att erbjuda marknaden allt från skruvdragare till stora entreprenadmaskiner. Bygg-Leasing i Ådalen har idag verksamhet i Kramfors och Sollefteå och inom kort kommer entreprenadmaskiner ställas upp vid de två depåerna och finnas till hyreskundernas förfogande.
Ansvarig mäklare: Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Fastighets Competens i Norrland AB

Fastighets Competens i Norrland AB har sålts till TRIENNIUM Fastighetsentreprenad AB. Bolaget grundades under år 2000 och bedriver fastighetsförvaltningsverksamhet i Sundsvall med omnejd. Tjänsterna man erbjuder är inom Fastighetsservice, Teknisk Förvaltning och Ekonomisk Förvaltning. Henrik Brodin på Svensk FöretagsFörmedling i Sundsvall var rådgivare i processen
Ansvarig mäklare: Henrik Brodin 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Westins Maskin AB

Entreprenadföretaget Westins Maskin AB är sålt till Erlandsson Holding i Kungsbacka AB. Westins Maskin AB grundades 1990 med en vagnpark bestående av en hjullastare. Sedan dess har bolaget framgångsrikt utvecklats till dagens nivå och utför de flesta uppdrag inom transport och entreprenad. Den årliga omsättningen uppgår till ca 30 Msek och bolaget innehar högsta kreditvärdighet. Sätet är i Örnsköldsviks kommun i Västernorrlands län.
Ansvarig mäklare: Henrik Brodin 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Rikshem förvärvar 32 000 kvm bostäder och samhällsfastigheter i Kalmar

Incita Förvaltning har under mer än 30 år jobbat med utveckling av egenägda fastighter. Inför ägarens förestående pensionering avyttras nu två av de fastighetsägande dotterbolagen med tillsammans 32 000 kvm i centrala Kalmar till Rikshem.
- Affären visar att Rikshem är en köpare som långsiktiga ägare föredrar som samarbetspartner samtidigt som Rikshem förstärker sin position som största aktör när det gäller samhällsfastigheter i Sveriges tillväxtstäder, säger Rikshems vice VD Ilijan Batljan.

Rikshem äger sedan tidigare drygt 600 lägenheter i Kalmar. Nu förvärvar Rikshem 12 bostads- och samhällsfastigheter med en total uthyrbar yta om cirka 32 000 kvm innehållande 159 lägenheter samt cirka 20 000 kvm lokalyta från Incita Förvaltning AB.

- Med detta förvärv förstärker vi vår bostadsportfölj i Kalmar med attraktiva centralt belägna bostadsfastigheter. Vi har fortsatt stark tro på Kalmars tillävxtpotential, säger Rikshems vice VD Ilijan Batljan.

Tillträdet skedde 29:e augusti 2014. Affären med Rikshem gjordes i konkurrens med ett stort antal spekulanter.

Ansvarig mäklare: Mikael Levén vid Svensk FöretagsFörmedling i Kalmar:

Mikael Levén, 070-522 40 01, mikael.leven@sffab.se

Mjällby Måleri och Blästring AB

MMB erbjuder industrisanering på högsta nivå. Köparen Delete Sweden AB är på väg att bygg upp en industrisaneringskoncern i Norra Europa. MMB var en av pusselbitarna. Denna företagsaffär skedde genom ett gott samarbete inom Svensk FöretagsFörmedling med både Kalmar-, Göteborgs- och Umeåkontoren. MMB-gruppen omsätter ca 67 Msek med hög lönsamhet.

Ansvariga mäklare: Mikael Levén, 070-522 40 01, mikael.leven@sffab.se

David Hallbäck, 070-496 43 63, david.hallback@sffab.se

Ove Strand, 070-176 25 32, ove.strand@sffab.se

BOKA i Kalmar AB är sålt

Fastighetsbolaget Boka i Kalmar AB har sålts med fastigheten i centrala Kalmar. Köpare var ett fastighetsbolag med lokal förankring. Flera intressenter var med i budgivningen och vi har fler som önskar köpa fastighetsbolag med välbelägna kommersiella fastigheter. Fastighetsvärden >35 Msek.

Ansvarig mäklare: Mikael Levén, 070-522 40 01, mikael.leven@sffab.se

Midroc förvärvar Olofson & Hansson AB

Midroc Europe förvärvar samtliga aktier i Olofson & Hansson i Göteborg AB. Olofson & Hansson AB etablerades 1951. På senare år har de blivit marknadsledande i Västsverige inom ställningsbyggnation till industrin och omsättningen uppgår till ca 60 Msek. Säljare är Lembit Laks från Uddevalla. Svensk FöretagsFörmedling var rådgivare i processen. Läs mer om affären på: http://www.sffab.se/nyheter/midroc-forvarvar-olofson-och-hansson-ab

Ansvarig mäklare: David Hallbäck, 070-496 43 63, david.hallback@sffab.se

AB Cero Ventilation säljs till Andreas Bergvall Holding AB

AB Cero Ventilation har förvärvats av Andreas Bergvall Holding AB. Cero Ventilation har under mer än 40 år framgångsrikt drivit ventilationsentreprenader i Göteborgsområdet. VD och nuvarande ledning kvarstannar i företaget. Svensk FöretagsFörmedling i Göteborg med David Hallbäck var projektledare i transaktionen.

Ansvarig mäklare: David Hallbäck, 013-780 20 82, david.hallback@sffab.se

Kranpunkten förvärvar Mr Bygg

Kranpunkten förvärvar det Göteborgsbaserade maskinuthyrningsföretaget Mr Bygg och stärker därmed sin position i Västsverige. Man blir den ledande nischleverantören av liftar i Göteborgsområdet med en maskinpark på ca 2 400 enheter. VD och nuvarande ägare kommer att kvarstå som verksamhetsansvarig för depån på Hisingen. Svensk FöretagsFörmedling i Göteborg var rådgivare åt Säljaren i transaktionen.
Ansvarig mäklare; goteborg@sffab.se

Brolins Rör AB

Brolins Rör grundades redan 1939 och har under årens lopp skaffat sig en stark position på sin hemmamarknad. Bolaget erbjuder VVS-försäljning och servicearbeten och man har dessutom ett stort sortiment inom badrum, kakel och klinkers, kaminer, utomhus-spa och värmepumpar. Omsättningen uppgår till ca 20 Msek per år och är lönsamt.
Ansvarig mäklare: Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Traditionellt VVS-företag i Jönköpings län

Landsbro Rör AB tillhandahåller traditionella VVS‐tjänster med allt från värmeinstallationer av olika slag till fullständiga VVS‐installationer liksom service på samtliga produkter.

Egen butik i Landsbro med utställning av VVS‐produkter samt försäljning av reservdelar. Omsättning ca 10 Msek.

Köpare blev ett annat VVS företag i Jönköpings län som önskade arbeta på ett större geografiskt område och vidga sin marknad.

Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Bygg Xerexes AB

Erlandsson Bygg i Syd AB har förvärvat Bygg Xerxes AB (Bygg X) i Hässleholm. Bygg X omsätter ca 45 Msek och har ca 20 anställda. Bygg X är ett väletablerat företag som utför om- och tillbyggnader samt har stor erfarenhet och kundkrets inom brand- och vattenskador. Köparen Erlandssons Bygg AB ser förvärvet som ett utmärkt sätt att expandera geografiskt. Köparen är en familjeägd koncern som omsätter ca 1 200 Msek.

Ansvarig mäklare: Jan Toresson, 070-514 90 80
jan.toresson@sffab.se

Sala Svets & Mekaniska Verkstad AB

Omsättningen 2010 var 20 Msek.

Företaget såldes den 1:a mars 2012 till Per Wallingstam på Wallingstams Fastigheter AB.
Verksamheten är inriktad på tillverkning av monteringsfärdiga stålstommar, cisterner och tryckkärl i de flesta tänkbara utföranden. Smidesarbeten och plåtarbeten har utvecklats till att omfatta dagliga leveranser till hela landet med höga krav på kvalitet och ytbehandling enligt branschens gällande normer.

Läs mer på www.salasvets.se

Ansvarig mäklare: Jan Wiklund, 073-322 75 00, jan.wiklund@sffab.se

Siffes Bygg AB, Båstad

Sigfrid (Siffe) Svensson valde att efter 34 år sälja sitt livsverk, Siffes Bygg AB i Båstad.

Bolaget omsätter ca 27 Msek och har 14 anställda. Siffes livsverk såldes efter ca 3 månader till ett annat bolag inom branschen.

Ansvarig mäklare: Percy Elofsson, 070-899 96 59, percy.elofsson@sffab.se

El-Service i Glimåkra AB i Götaland

1984 startade den kände ishockeymålvakten Göran "Sladden" Johansson El-Service i Glimåkra AB. Företaget, som är ett fullserviceföretag inom elbranschen, har nu överlåtits till affärsmannen och civilekonomen Ingvar Linde. Företaget kommer att fortsätta sin verksamhet med grundaren Göran som ansvarig driftschef.

Ansvarig mäklare: Percy Elofsson, 070-899 96 59, percy.elofsson@sffab.se

Fenix Transmission AB i Hultsfred

Företaget är importör och lagerhållare av produkter inom transmission. Allt från kilremmar, kilremskivor, kedjor, axelkopplingar, bussningar, kuggtransmission, tappväxlar mm. Kunderna finns över hela landet inom tillverknings-, process- och träindustrin. Omsättning ca 10 Msek med en resultatnivå på ca 1,5 Msek, fyra anställda. Intresset för detta företag var mycket stort framförallt från redan etablerade i branschen. Köpare till aktierna blev Vanlid Transmission AB, Malmö som har för avsikt att driva företaget vidare i Hultsfred. Förvärvet utgör ett bar komplement till köparens befintliga verksamhet inom transmission special eftersom Fenix arbetar mer med ett standardsortiment.

Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Tema Fritid & Lek AB i Färjestaden (Öland)

Företaget bedriver grossistverksamhet avseende bl a utveckling och försäljning av sällskapsspel samt framtagning av olika licensierade produkter ofta kopplat till filmindustrin. Dessa produkter bygger bl a på starka licenser och all produktutveckling sker i nära samarbete med författarna och licensgivarna. Omsättning ca 10 Msek med en vinstnivå på ca 18 %. Försäljningen i Norden sker genom samarbete med grossister i respektive land samt direkt till olika varuhus och specialbutiker. Två affärsmän förvärvade bolaget och verksamheten flyttades till Skåne.

Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Stålcenter i Kalmar AB i Kalmar

20-årig grossistverksamhet till, industrin i närområdet, inom stål och plåt, profilerad plåt, rännor och rör med tillhörande detaljer till plåtslageriverksamhet samt ventilationsdetaljer. Omsättning ca 30 Msek med en god uthållig vinst och fem anställda. Intresset för verksamheten var stort och säljaren kunde välja den köpare som bedömdes kunde förvalta verksamheten på bästa sätt i framtiden. Köpare blev Stena Stål AB i Göteborg som hade planer på att vidga sin befintliga verksamhet i den sydöstra delen.
Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Road Marking Equipment of Sweden AB i Malmö

RME är idag den ledande tillverkaren och leverantören av komponenter och hela system inom vägmarkeringsutrustning i Sverige. Företaget arbetar med egenutvecklade produkter och omsätter ca 20 Msek. För att kunna tillvarata utvecklings-möjligheterna i företaget i ännu högre grad än idag, bl a finansiellt och resursmässigt, har Tankmobil AB (erbjuder ett omfattande produktutbud av fordonsutrustningar) via sitt moderbolag förvärvat samtliga aktier i bolaget. Nuvarande VD kvarstår även framöver.
Förmedlat av Svensk FöretagsFörmedling i Malmö.
Kontaktpersoner: Michael Christensen & Claes Hovstadius, 040-23 03 00, info.malmo@sffab.se

Rörläggaren AB i Malmö

Per Sjöstrand, koncernchef för Instalco säger; ”Vi är mycket nöjda med att få med Rörläggaren med sina drygt 200 Msek i omsättningen i Instalco-teamet. Rörläggaren har de senaste året visat en stadig tillväxt, moget ledarskap och god lönsamhet. Rörläggaren har en betydande roll i Instalcos framtida satsning på Sydsverige. Bo Staaf på Svensk FöretagsFörmedling i Malmö var rådgivare i processen.
Förmedlat av Svensk FöretagsFörmedling i Malmö.
Kontaktpersoner: Michael Christensen & Claes Hovstadius, 040-23 03 00, info.malmo@sffab.se

Handel

Vi har sålt Skog & Maskin i Hemse och Visby

Skog & Maskin säljer och levererar Husqvarna skog- och trädgårdsmaskiner över hela Gotland. Med en omsättning på ca 12 Msek.
Köparen driver XL Bygg Svahns i Hemse. Skog & Maskin kommer fortsätta som tidigare i Visby. I Hemse övergår dock verksamheten i XL Bygg Svahns regi.
Alla parter; Köparen, säljaren och banken är mycket nöjda med affären.
Ansvarig mäklare: Mikael Levén, 070-522 40 01, mikael.leven@sffab.se

Rälla Sport & Fritid AB är sålt

Rälla Sport & Fritid är en butik som säljer kläder och skor till barn, junior, dam och herr. Verksamheten har kraftigt och stadigt ökat i både omsättning och resultat sedan starten 2011. Köparna Anders Johansson och Anders Magnusson Ölands Fastighets Förvaltning AB kommer att driva verksamheten vidare i samma anda och de har tidigare erfarenheter från branschen.
Knut Axel Nordenbelt kontaktade Mikael Levén på Svensk FöretagsFörmedling i Kalmar inför försäljningen av Rälla Sport och Fritid AB.
Alla parter; köparen, säljaren och företagsmäklaren och banken är mycket nöjda med affären.
Ansvarig mäklare: Mikael Levén, 070-522 40 01, mikael.leven@sffab.se

Svensk FöretagsFörmedling förmedlar Allox AB

Svensk FöretagsFörmedling i Göteborg har för andra gången förmedlat grossistföretaget Allox AB i Partille.
Allox AB i Partille är grossister inom nät och trädgårdsartiklar samt av fasadsystemet Kaycan. Bolaget grundades av Paul Persson år 1994. År 2007 förvärvades bolaget av en ny ägare som har dubblerat omsättningen och renodlat sortimentet.
När det var dags för en försäljning fick Svensk FöretagsFörmedling för andra gången uppdraget att hitta en ny ägare.
Ansvarig mäklare: David Hallbäck, 031-780 20 82, david.hallback@sffab.se

Grönsakshuset förvärvar GreenLine i Avesta

Grönsakshuset fortsätter sin expansion, den 3 e oktober blir förvärvet av GreenLine i Avesta klart.
Förvärvet av G-Line AB med en omsättning på ca 30 Msek gör att Grönsakshuset kan fortsätta sin kraftiga tillväxt och expansion över Sverige. Avesta är en geografisk perfekt stad för oss att utgå ifrån, då det finns många intressanta städer i området att etablera sig i.
G-Line är en frukt- och grönsaksgrossist som idag förser huvudsakligen livsmedelsbutiker och restauranger och offentlig sektor med dagliga leveranser av frukt & grönt. Grönsakshuset kommer att driva vidare företaget i samma anda, och har som mål att nå ut till nya geografiska områden och växa på samtliga områden.
Grönsakshuset har sitt huvudkontor och nybyggda lager beläget i Skövde, i dagsläget har företaget 52 st anställda och kommer år 2016 omsätta över 150 Msek. Efter detta förvärv är målet 2017 att nå en omsättning på 250 Msek. Företaget har som mål att vara Sveriges mest kompletta och kvalitetsledande leverantör, med marknadens absolut bredaste sortiment av frukt & grönt.
Ansvarig mäklare: Jan Wiklund, 073-322 75 00 jan.wiklund@sffab.se

Lessebo Bygg och Järnhandel AB byter ägare

Lessebo Järn & Bygg AB har bytt ägare efter 24 år med samma ägare Benny Petersson och Sven-Olof Fröjd. Det senaste året har man haft en omsättning på 27 Msek med god lönsamhet. Köpare blev Lindbergs Bygg & Färg i Bergkvara AB.
Conny Hermansson på Svensk FöretagFörmedling i Växjö var rådgivare i processen.
Ansvarig mäklare, Conny Hermansson, 0470-139 00, conny.hermansson@sffab.se

Svegos Bil & Förvaltning AB har förvärvat fastigheten Hörby Lövsta 1

Entreprenörerna Mikael Svensson och Lars Servin har genom sitt bolag Svegos Bil & Förvaltning AB expanderat sin verksamhet genom att förvärva fastigheten Hörby Lövsta 1 av Bil & Traktor i Hörby AB som drivs av familjen Svarvell i tredje respektive fjärde generationen
Ansvarig mäklare: Percy Elofsson, 070-899 96 59, percy.elofsson@sffab.se

Konsum Värmland överlåter Domus Optik till Synoptik

Konsum Värmland har drivit optikverksamhet sedan slutet av 70-talet. Idag består Domus Optik av fyra butiker i Karlstad, Arvika och Hagfors, och sysselsätter totalt cirka 20 personer.
-Konkurrensen inom optikbranschen har både hårdnat och förändrats under de senaste åren, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander. Vi är oerhört nöjda med att Synoptik tar över Domus Optik. För oss har det varit viktigt att hitta en seriös köpare som vill investera i personalen och butikerna.
Synoptik grundades ursprungligen i Danmark 1931, och expanderade till Sverige för första gången 1991. Tio år senare förvärvade man kedjan Din Optiker. Med förvärvet av Domus Optik befäster bolaget sin position som den andra största optikkedjan i Sverige med 120 butiker.
-Förvärvet av Domus Optik ligger helt i linje med vår strategi att expandera genom både nyöppningar och förvärv. Tack vare förvärvet av Domus Optik får vi fler butiker i en region där vi tidigare har varit relativt svaga. Värmland, med Karlstad som residensstad, är en region som utvecklas och som vi vill öka vår närvaro i. Därför är vi nu glada och stolta över att kunna ta över mycket välskötta och väl belägna butiker, säger Roland Olsson, VD för Synoptik.
Ansvarig mäklare på Svensk Företagsförmedling har varit Kenneth Bengtsson i Karlstad.
Ansvarig mäklare: Kenneth Bengtsson, 070-822 02 35, kenneth.bengtsson@sffab.se

Motor Allt i Ronneby AB har bytt ägare

Efter att ha drivit verksamheten i samma familj under lång tid beslutade ägarna att verksamheten skulle säljas. Kontakt togs då med Svensk FöretagsFörmedling i Ronneby som startade igång en säljprocess.
Intresset för verksamheten var mycket gott. Det var 13 olika spekulanter som hörde av sig och visade intresse för Motor Allt i Ronneby. Det blev till slut ett lokalt företag som blev köpare och som expanderar sin verksamhet genom att satsa på Motor Allt i Ronneby.
Ansvarig mäklare: Conny Hermansson 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Evonella Garden AB

Evonella Garden AB är en inarbetad, etablerad och lönsam handelsträdgård beläget i Sundsvalls kommun. Bolagets omsättning uppgår till cirka 7 Msek per år. Aktiemajoriteten har nu sålts till fyra externa köpare. Rådgivare i processen var Henrik Brodin på Svensk FöretagsFörmedling i Sundsvall.

Ansvrig mäklare: Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Addtech förvärvar Göteborgsföretaget Scandinavian Friction AB

Förvärvet var ett led i expansion inom Teknikprodukters B&B segment. Rådgivare i affären var David Hallbäck på Svensk FöretagsFörmedling i Göteborg.

Ansvarig mäklare: David Hallbäck, 070-496 43 63, david.hallback@sffab.se

Emmlight AB

KB 18 Företagsutveckling AB blev köpare efter att de varit flera intressenter till detta välskötta bolag. Emmlight AB saluför och lagerför stora mängder elartiklar. Deras kunder är grossister och butiker som exempelvis Clas Ohlson, Ahlsell, Biltema, Elkedjan. Emmlight omsätter ca 18 Msek med bra lönsamhet.

Ansvarig mäklare: Mikael Levén, 070-522 40 01, mikael.leven@sffab.se

Ahsell köper Joisab i Karlstad

Joisab i Karlstad med ett sortiment med proffsprodukter inom bland annat svets, skydd, tryckluftsverktyg, högtryckstvättar, elmaskiner och arbetskläder har fått Ahlsell som ny ägare. I och med överlåtelsen byter nu Joisab namn till Ahlsells. Genom köpet förstärker Ahlsell sin industridel och verksamheten i Karlstad får ännu bättre utvecklingsmöjligheter. Svensk FöretagsFörmedling i Karlstad genomförde försäljningen.

Ansvarig mäklare: Kenneth Bengtsson, 070-822 02 35, kenneth.bengtsson@sffab.se

Grossist inom massiv- och institutionsdörrar

B Gustav Karlssons Snickerier är en grossist inom massiv- och institutionsdörrar från i huvudsak Swedoor. Företaget lagerhåller dörrar för omgående leverans till byggvaruhus, järnhandeln, hustillverkare samt byggföretag. De gör även specialanpassningar samt glasningar.

Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 0470-34 74 80, conny.hermansson@sffab.se

Addtech Life Science, förvärvar samtliga aktier i Active Care Sverup AB

Active Care säljer medicintekniska produkter med tillhörande förbrukningsmaterial. Bolaget har en stark position på den svenska marknaden avseende produkter för läkemedelsinhalation vid vissa typer av lung- och luftvägssjukdomar. Active Care har åtta anställda och omsättningen uppgår till cirka 25 Msek. Inom sjukvårdssegmentet fokuserar Affärsområdet Addtech Life Science på försäljning av reagenser och diagnostikutrustningar i Norden. Active Care kompletterar och breddar affärsområdets verksamhet med medicintekniska produkter. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Addtechs resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Ansvariga mäklare;David Hallbäck 031-780 20 82, david.hallback@sffab.se

Bygghandel tillhörande XL-bygg kedjan i Emmaboda

Företaget är ett byggmaterialföretag som säljer allt inom trä och byggmaterial. XL-Bygg är kända för sin goda rådgivning, service både i lager och butik samt utkörning av varor. Företaget hjälper även till med att planera och rita upp kök. Omsättning ca 17 Msek. Köpare blev en redan etablerad bygghandel med verksamhet i Kalmar och Färjestaden, som ville öka sin geografiska marknad.
Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00,  conny.hermansson@sffab.se

Gigalube sålt till NILU AB

Jan Törncrantz beslutade sig för att sälja Gigalube, som på agenturbasis sålt oljor och smörjmedel sedan 1992. Svensk FöretagsFörmedling tog fram ett flertal seriösa spekulanter och Jan beslutade sig för att överlåta rörelsen till NILU AB. Hela processen tog ca 4 månader.

Ansvarig mäklare: Percy Elofsson, 070-899 96 59, percy.elofsson@sffab.se

OEM International har förvärvat Vanlid Transmission AB

OEM International har förvärvat Vanlid Transmission AB i Malmö med dotterbolagen Ronson Transmission AB och Fenix Transmission AB. Bolagsgrupperingen marknadsför transmissions-produkter i Sverige och omsätter ca 30 Msek på årsbasis. - Genom förvärvet får vi tillgång till ett nytt sortiment som kompletterar vår befintliga produkt-portfölj. Vanlid Transmission AB med dotterbolag är fungerande bolag som vi successivt kommer att utveckla i samverkan med nuvarande ledning, säger Jörgen Zahlin, VD och koncernchef för OEM International.
Förmedlat av Svensk FöretagsFörmedling i Malmö.
Kontaktpersoner: Michael Christensen & Claes Hovstadius, 040-23 03 00, info.malmo@sffab.se

IT/Media/Telekom

Lönsam tele- och säkerhetsleverantör sålt till Kalmar Bilutrustning AB

Lönsam tele- och säkerhetsleverantör förmedlades med hjälp av SFF i Kalmar, Mikael Levén. Bolagets omsättning 13 Mkr. VD kommer gå i pension. Köpare var Kalmar Bilutrustning AB, Per Ingelsson – vars ägare ser flera synergieffekter av förvärvet.
Ansvarig företagsmäklare Mikael Levén, 070-522 40 01, mikael.leven@sffab.se

Transtema Group AB förvärvar WinCore AB

Svensk FöretagsFörmedling har förmedlat en av Sveriges främsta specialister inom utrustning för datalagring.

WinCore AB med säte i Kungsbacka är ett ledande företag inom server- och datalagring. WinCore levererar server- och storageinfrastruktur samt tjänster i form av rådgivning, förstudier, design, implementation och underhåll. WinCore omsätter 50 Msek och har 4 anställda.

- "WinCore är ett strategiskt viktigt förvärv för oss, i och med satsningen på att utveckla vårt affärsområde Teknik. Vi tar med förvärvet av WinCore steget mot att bli en komplett leverantör av kommunikationsinfrastruktur", säger Jens Boberg, vice VD i Transtema Group.

-"Vi ser fram emot att vara en del av Transtema Group, Transtemas erbjudande och starka position på marknaden kommer bidra till att bredda WinCores erbjudande inom den expansiva Datacenter-marknaden", säger Jonas Gaverby, VD i WinCore AB.

Transtema Group AB (publ) är ett kunskapsföretag som sedan 1997 erbjuder tjänster och produkter inom infrastruktur för data- och telekommunikation. Transtema arbetar med planering, utbyggnad och drift av bredbandsnät innehållande optofiber, radio och fastighetsnät. Transtemas kunder består av teleoperatörer, stadsnät, kommuner, kraftbolag samt större företag som har behpv av professionell infrastruktur för bedbandskommunikation. Antal anställda i koncernen är ca 90. Transtema Group AB är listat på Aktietorget med tickern TRANS.

- "Det är ett stort intresse för kommunikationslösningar och datalagring. Vi har medverkat i ett tiotal liknande transaktioner de senaste åren och ser att samordningsfördelar driver på förvärvstakten", säger David Hallbäck på Svensk FöretagsFörmedling.
Ansvarig mäklare: David Hallbäck, 031-780 20 82, david.hallback@sffab.se

Digital Inn köper upp Macoteket

Den nya organisationen kommer att omfatta 12 butiker och fem serviceverkstäder. Digital Inns VD Magnus Penker berättar att förvärvet görs för att nå bättre lönsamhet. Den nya koncernen kommer att tillsammans omsätta mer än en halv miljard kronor. Svensk FöretagsFörmedling var rådgivare i affären. Läs mer om affären på: www.sffab.se/nyheter/digtal-inn-koper-upp-macoteket

Ansvarig mäklare; Jan Wiklund, 073-322 75 00, jan.wiklund@sffab.se

Tjänster & Service - vårdföretag

Svensk FöretagsFörmedling förmedlar Casparssons Vårdhem och Mannergårdens HVB

Svensk FöretagsFörmedling i Göteborg har under sommaren 2016 förmedlat två vårdföretag.
Casparssons Vårdhem AB i Rävlanda, som grundades 1968, är sålt till Norlandia Care AB. Casparsson bedriver korttidsboende för dementa och funktionshindrade individer och sysselsätter ett 30-tal personer.
Mannergårdens HVB är ett skyddat boende för kvinnor och flickor som utsatts för hedersrelaterat våld. Mannergården har verkat i Storgöteborg i drygt 15 år. Mannergården blir Nytidas första byggsten i satsningen på området skyddat boende av det här slaget.
Båda bolagen omsätter knappt 30 Msek.
Ansvarig mäklare: David Hallbäck, 031-780 20 82, david.hallback@sffab.se

Höga Kusten Resurscenter AB

Vårdbolaget Höga Kusten Resurscenter AB med en verksamhet som består av Personlig Assistans och HVB avseende ensamkommande barn 13-17 år, flickor och pojkar, asylsökande samt med permanent uppehållstillstånd har sålts till Härnösand Ensamkommande HVB AB.
Ansvarig mäklare: Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Lectica AB förvärvar Läkarresurs Rekryt AB

Det familjeägda företaget Lectica AB förvärvade Läkarresurs Rekryt AB med tillträde 1 oktober 2015. Läkarresurs omsätter drygt 70 Msek och har varit verksamt inom läkarbemanning sedan 2006. Företaget erbjuder främst distriktsläkare till vårdcentraler i hela Sverige.
Ägarbakgrund: Bertil Haglund är grundare till NGS Group, noterat på NGMbörsen. NGS Group har via sitt dotterbolag Psykitruja, Plus Care och Nurse Partner levererat läkarresurser till Landstinget och sjukvården sedan mitten av 2000-talet.
- Jag ser stora möjligheter att göra samma resa med Läkarresurs som med NGS, säger Bertil Haglund VD för Lectica AB. Det är viktigt att ha hög kvalitet och välutbildad personal för att kunna möta Landstingets krav.
Läkarresurs kommer att fortsätta på denna inslagna väg med hög kvalitet och kompetens.
Rådgivare i denna process var Jan Wiklund på Svensk FöretagsFörmedling i Uppsala.
Ansvarig mäklare: Jan Wiklund 073-322 75 00, jan.wiklund@sffab.se

Aprendere Skolor AB har köpt Vinkel i Nordanstig AB

Under 2007 grundades bolaget bestående av en verksamhet med inriktning mot ungdomar mellan 15-20 år med psykosociala problem. Vinkeln i Nordanstig AB har lång erfarenhet och stor kunskap om patienter med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och har vid upprepade tillfällen med lyckat resultat fått ta vid där andra HVB-hem misslyckats.

Ansvarig mäklare: Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Ytterligare överlåtelser inom vårdsektorn

Under hösten 2014 har har det gjorts ytterligare överlåtelser inom vårdsektorn.
Dalarnas ungdomscenter vars omsättning 2013 var ca 33 Msek köptes av NH&SD Stefan Dömstedt.

Närsjögläntans HVB-HEM AB vars omsättningen 2013 var ca 20 Msek köptes av Attendo Individ och Familj AB.

Jan Wiklund på Svensk FöretagsFörmedling i Uppsala/Dalarna var rådgivare i bägge processerna.

För ytterligare information kontakta;
Jan Wiklund, 073-322 75 00, jan.wiklund@sffab.se

PHC-Resurs AB

När Neron Hälso- Sjukvårdsutveckling AB skulle sälja sitt primärvårdsbolag PHC-Resurs AB valde man Svensk FöretagsFörmedling som rådgivare i processen. Köpare var det lokala företaget Premicare AB som bland annat äger och driver Timrå Vårdcentral. Med ytterligare en vårdcentral i Timrå kommun och en i Härnösand får man nu möjlighet till en rad samordningsfördelar.

Ansvarig mäklare: Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Älvgården AB

Sedan starten 1997 är Älvgården ett behandlingshem med specialisering på flickor i åldern 13 – 21 år med psykiatrisk problematik och som erbjuder utredning, boende, vård och skola i en och samma verksamhet. Den 30 november 2012 genomfördes en överlåtelse då samtliga aktier i Älvgården AB såldes till Attendo Individ och Familj AB.

Som en del av Attendo fortsätter nu Älvgården att utveckla sin spetskompetens inom inriktningen – behandling, boende och skola för flickor med neuropyskiatrisk funktionsnedsättning och psykosocial problematik.

- Med Älvgården utökar vi kompetensen inom behandling och skola för flickor med neuropsykiatrisk problematik. Det finns så väl hög kompetens som stort engagemang på Älvgården och vi ser verkligen fram emot att vara delaktiga i verksamhetens framtida utveckling, säger Eva Dall, regionchef i Attendo Individ och Familj.

Ansvarig mäkare; Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Tjänster & Service - Övriga företag

Svensk FöretagsFörmedling förmedlar AB Sprängsotning

AB Sprängsotning är ledande på sotning av pannor i Sverige och tillsammans med Delete får man ett helhetskoncept för pannrengöring.
AB Sprängsotning i Alingsås sotar industripannor av varierande slag, främst sopförbränningspannor men även sodapannor och biopannor. Bolaget ägdes och drevs av Åke Gustavsson och Mathias Selg som är far och son. I samband med Åkes förestående pensionering fick Svensk FöretagsFörmedling uppdraget att finna en bra lösning.
- Med Delete som ny ägare fick ägarna en optimal lösning, säger David Hallbäck som var projektledare i affären. Åke fick sälja sin aktier och går i pension medan sonen Mathias fick sälja sina aktier men samtidigt bli delägare och anställd i det köpande bolaget.
Svensk FöretagsFörmedling förmedlar för 11:e gången ett företag inom industrisanering.
- Det är ett stort intresse för miljöfrågor och samordning inom industriella stödtjänster. Vi har medverkat i ett tiotal liknande transaktioner de senaste åren och ser att samordningsfördelar driver på förvärvstakten, säger David Hallbäck på Svensk FöretagsFörmedling.
För mer information om affären kontakta:
David Hallbäck, 031-780 20 82, david.hallback@sffab.se
Ove Strand, 070-176 25 32, ove.strand@sffab.se

Karlssons Glas i Piteå byter ägare

T Karlssons Glasmästeri grundades 1941. Nuvarande ägarna Jan och Bo Karlsson har nu sålt företaget. Köpare är North Invest AB och tre av de anställda; Peter Sandlund, Roger Sandlund och Christer Dalehall.
Karlssons Glas omsätter ca 13 Msek och har 6 anställda, med två av de nya delägarna inräknat.
Företaget är återförsäljare av bland annat fönster och dörrar och utför montagearbeten. Förvärvet förmedlades av Svensk FöretagsFörmedling i Luleå.
Ansvarig mäklare: Håkan Backman 070-529 28 01, hakan.backman@sffab.se

Svensk FöretagsFörmedling har förmedlat MITAB i Sundsvall

Det framgångsrika företaget Miljö och Industriteknik i Sundsvall AB förvärvades av Delete hösten 2015. MITAB är verksamma inom industrisanering.
Detta var 10:e gången som Svensk FöretagsFörmedling förmedlade ett företag inom industrisanering.
Ansvariga mäklare:
David Hallbäck 031-780 20 82, david.hallback@sffab.se
Ove Strand 070-176 25 32, ove.strand@sffab.se

City Däck i Ljungby har fått ny ägare

Verksamheten startades i början av 80-talet av nuvarande ägares fader Janez Presinger. Sonen Adam Persinger tog över verksamheten 2010 och skall nu flytta till Malmö i samband med försäljningen. Adam Presinger kontaktade företagsmäklare Conny Hermansson på Svensk FöretagsFörmedling i Växjö i mycket god tid för att få hjälp i processen att finna en ny lämplig efterträdare till däckverksamheten. Ett 15-tal spekulanter har visat intresse för verksamheten och det blev två av dessa som köper. Det handlar om två mycket lämpliga köpare där både kunskap, erfarenhet och personkemin stämde in. Köpare blir Robert Magnusson från Ronneby (han driver idag Robbans Däck AB i Ronneby och Däckhuset i Kalmar AB) och Dan Carlsson från Vislanda.
Conny Hermansson tillägger att det inte alltid är så lätt att få alla parametrar att stämma in men här har det stämt mycket bra. I det här fallet parade vi ihop två utav våra spekulanter som tillsammans gick ihop och köpte City Däck i Ljungby. De nya ägarna kommer att återta det gamla namnet Ljungby Däck AB.
För mer information om överlåtelsen, kontakta: Conny Hermansson, 0470-34 74 80, conny.hermansson@sffab.se

VVS Byrån i Växjö AB är sålt

Svensk FöretagsFörmedling i Växjö fick i uppdrag av ägaren att arbeta för att finna en lämplig köpare till företaget. Ägaren hade klara önskemål om att vi skulle söka efter en köpare som kunde driva och utveckla den befintliga verksamheten vidare från Växjö.
Efter en tids förhandlingar slöts avtal med större aktör i branschen. Verksamheten skall slås samman med köparens befintliga verksamhet och säljaren kommer att bli ansvarig för denna sammanslagna verksamhet.
Conny Hermansson på Svensk FöretagsFörmedling i Växjö var ansvarig för processen.
Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 0470-34 74 80, conny.hermansson@sffab.se

Heimer & Company

Piteåbyrån Helikopter Brand Design går in som ny delägare i Heimer & Company Reklambyrå. Nuvarande vd Eva Wikner Grahnström tar rollen som styrelseordförande och Eva Morenius blir ny vd för falubyrån. Detta är helt i linje med den strategi vi jobbat med sedan 2007, då vi bestämde oss för att bli en av de mest kända byråerna utanför landets storstadsregioner, säger Eva Wikner Grahnström och fortsätter; Tillsammans med Helikopter kommer Heimer & Company att fortsätta att utvecklas. Byråernas samlade kompetens och erfarenhet innebär synergier som gör oss ännu mer kompletta. Vi kommer att kunna ta vårt erbjudande ett steg till och det gynnar våra kunder och stärker oss både som enskilda byråer och tillsammans.

Framåt tar Eva Wikner Grahnström rollen som styrelseordförande. Hon kommer även att ha kvar en fot i byrån som strateg i vissa projekt. -Det är 25 år sedan jag gick in som delägare i byrån och jag har varit vd sedan -93. Jag har haft förmånen att vara med på en fantastisk resa, både när det gäller branschen som helhet och Heimer & Company. Det här är ett fantastiskt gäng duktiga människor som jag är glad och stolt över att få jobba vidare med som styrelseordförande och strateg i vissa projekt.

Ansvarig mäklare: Jan Wiklund, 073-322 75 00, jan.wiklund@sffab.se

Önneköps Åkeri AB i Hörby

Företaget har 11 bilar och 13 anställda. Omsättning ca 25 Msek. Säljare var bröderna Rolf och Bruno Nilsson. Företaget startades av deras far Albert Nilsson 1940. Köpare var Ekdahls Åkeri AB som omsätter ca 240 Msek och ägs av VD Ralf Ekdahl och hans syster Ingela.

Ansvarig mäklare: Percy Elofsson, 070-899 96 59, percy.elofsson@sffab.se

Huvudkontoret AB i Malmö

Framgångsrikt, väletablerat, mellanstort telemarketingföreta med flera olika tjänster. Specialiserad på besöksbokning. Kompetent, engagerad och erfaren ledning och personal.
Förmedlat av Svensk FöretagsFörmedling i Malmö.
Kontaktpersoner: Michael Christensen & Claes Hovstadius, 040-23 03 00, info.malmo@sffab.se

UmiRen Städ AB

Familjeföretaget Norrlands Miljövård AB (NMV), som grundades 1973 och med en årlig omsättning på ca 175 Msek har förvärvat samtliga aktier i UmiRen Städ AB. Affären av UmiRen Städ AB innebär en väsentlig förstärkning av NMV:s marknadsandelar i Umeå. UmiRen omsätter årligen ca 20 Msek och har ca 70 anställda i Umeå med omnejd. I och med förvärvet kommer omsättningen NMV-koncernen att uppgå till ca 195 Msek på årsbasis. - ”UmiRen är ett välskött bolag och har liksom oss en stark lokal förankring. Tillsammans kommer vi att utgöra en kraftfull leverantör av servicetjänster”, säger bröderna Peter och Kent Norberg, ägare av Norrlands Miljövård AB.
Ansvarig mäklare: Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Janne Pustare AB

Ett städbolag på småländska höglandet. Småländska Städaktiebolaget Jönköping var köpare av detta välskötta och välrenommerade städbolag - med i första hand kontrakterad företagsstäd. Omsättning cirka 10 Msek med bra lönsamhet..
Ansvarig mäklare: Mikael Levén, 070-522 40 01, mikael.leven@sffab.se

Norrlands Miljövård AB förvärvar Skellefteå Special-Service AB

Familjeföretaget Norrlands Miljövård AB (NMV) har förvärvat samtliga aktier i lokalvårdsföretaget Skellefteå Special-Service AB. NMV:s omsättning uppgår årligen till ca 196 Msek. NMV finns representerade från Gävle i söder till Kiruna i norr och är ett av Sveriges ledande serviceföretag. Förvärvet av Skellefteå Special-Service innebär också en väsentlig förstärkning av NMV:s marknadsandelar i Skellefteå.

Skellefteå Special-Service omsätter årligen ca 13,5 Msek och har ca 30 anställda i Skellefteå med omnejd. I och med förvärvet kommer omsättningen i NMV-koncernen att uppgå till ca 210 Msek på årsbasis.

- Skellefteå Special-Service är ett välskött bolag och har liksom oss en stark lokal förankring.
Tillsammans kommer vi att bli en kraftfull leverantör av servicetjänster, säger NMV:s VD Peter Norberg, ägare tillsammans med sin bror Kent Norberg.

- Vi hoppas kunna utvecklas tillsammans med NMV och våra kunder till en ännu starkare och bättre lokal serviceleverantör. Vi bedömer även köparen som den bästa tänkbara med likvärdig företagskultur och historia säger Per Björkstrand, delägare i Skellefteå Special-Service.

Rådgivare i processen var Henrik Brodin på Svensk FöretagsFörmedling i Sundsvall/Gävle.

För ytterligare information kontakta:
Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Skolpool AB i Lund

Expansivt, bemannings- och rekryteringsföretag, nischat inom utbildning Erbjuder framgångsrikt även egna entreprenadlösningar.
Förmedlat av Svensk FöretagsFörmedling i Malmö.
Kontaktpersoner: Michael Christensen & Claes Hovstadius, 040-23 03 00, info.malmo@sffab.se

Skidanläggning

Tolvmannabacken är Östra Götalands största skidanläggning med fem liftar och sju nedfarter. Säljare var Stiftelsen Tolvmannabacken/Kinda kommun. Anläggningen förvärvades av Storstend Höjden AB. Storstens Höjden driver sedan tidigare liknande verksamhet i Ånneboda Örebro.
Ansvarig mäklare: Bertil Karlsson, 013-31 40 89, bertil.karlsson@sffab.se

Gamla anrika Fårbobuss AB är sålt

Fårbobuss AB har bytt ägare efter 92 år inom samma familj. Köpare blev M.S. Invest AB, Helsingborg.
Svensk FöretagsFörmedling i Växjö fick i uppdrag av ägarna Odyle och Christer Kjellin, att arbeta för att finna en lämplig köpare till deras bussföretag i Oskarshamn.
Ägarna hade klara önskemål om att vi skulle söka efter en köpare som kunde driva och utveckla den befintliga verksamheten vidare från Oskarshamn. Efter en tids förhandlingar slöts avtal med köparen som kommer att satsa på Fårbobuss framtid och utveckling.

Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Upool Apoteksbemanning AB får nya delägare

Upool Apoteksbemanning AB är Sveriges enda bemanningsföretag som är specialiserade på läkemedelsdistribution och farmaceutisk rådgivning. Nu väljer grundaren och nuvarande VDn Ulrika Karlsson att gå in i det nya året med en ny organisation för att kunna expandera. Ny ordförande och störste ägare i företaget blir Gunnar M Carlsson, med erfarenhet från bankvärlden. Tilltänkt VD, som också investerat i Upool, är Jonas Linderoth med bakgrund från finans- och fastighetsbranschen. Bo Lind, som lett den grupp av investerar som deltagit i ägarspridningen, tar plats i företagets styrelse. Ulrika Karlsson är kvar som ägare och kommer att arbeta vidare som vice VD i företaget. Jan Wiklund på Svensk FöretagsFörmedling var rådgivare i hela processen.
Ansvarig mäklare; Jan Wiklund, 018-12 56 60, jan.wiklund@sffab.se

Tjänster & Service - Hotell, Konferens & Restaurang

Norrfällsviken Hotell & Konferens

Norrfällsviken Hotell & Konferens och som ligger i hjärtat av Höga Kusten har sålts till ENL Invest AB. Hotellanläggningen, med placering i direkt närhet till Storsands Havsbad och Norrfällsvikens Golfklubb 18-hålsbana, har sammanlagt 59 bäddar fördelat på hotellet och Kustgårdens Vandrarhem. Anläggningen inrymmer även konferensmöjligheter, restaurang, uteservering och bar samt en uppvärmd utomhuspool.
Svensk FöretagsFörmedling i Sundsvall var rådgivare i processen.
För mer information, kontakta:
Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Järnaviks Vandrarhem är sålt

Järnaviks Vandrarhem är sålt och blir Pensionat Järnavik när verksamheten byter ägare. Det kommer att ske många nya friska satsningar på Pensionat Järnavik. Framförallt inom hälsa ocjh friskvård.
Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Mitt Gastronomi Utbildning AB

Det erkända krögarparet Stefan och Marjo Nilsson från Sundsvall, som äger Mitt Gastronomi Utbildning AB med en verksmhet bestående av utbildning, catering och servering, har nu sålt företaget till Såni AB. Förvärvet är en satsning av de nya ägarna Åsa Ingemarsson och Sofia Nordell genom deras bolag Såni AB och de ser positivt på framtiden.
Ansvarig mäklare: Henrik Brodin, 070-520 76 24,henrik.brodin@sffab.se

Hotell Continental i Ystad

Hotell Continental, som lär vara Sveriges äldsta hotell, har 52 rum och är beläget centralt i Ystad. Fastigheten ingick även i överlåtelsen.
Förmedlat av Svensk FöretagsFörmedling i Malmö.
Kontaktpersoner: Michael Christensen & Claes Hovstadius, 040-23 03 00, info.malmo@sffab.se

V.E.S.P.A, Malmö/Lund

Expansiv Italiensk restaurangkedja med 6 restaurangenheter med kvarterskrogkänsla. Omsättning ca 50 Msek.
Förmedlat av Svensk FöretagsFörmedling i Malmö.
Kontaktpersoner: Michael Christensen & Claes Hovstadius, 040-23 03 00, info.malmo@sffab.se

Häckeberga Slott, Lund

Häckeberga Slott med anor från 1300-talet ligger mjukt inbäddat i ett av de naturskönaste och viltrikaste områdena i Skåne, på en av Häckebergasjöns sju holmar. Här återfinns en välmeriterad hotell-, konferens- och restaurangverksamhet i härlig Skånsk slottsmiljö med en omsättning kring 17 Msek. Ägaren önskade ägna sig åt annan verksamhet och uppdraget var att finna en ny operatör som kunde förvalta arv och traditioner i kombination med nyskapande.
Förmedlat av Svensk FöretagsFörmedling i Malmö.
Kontaktpersoner: Michael Christensen & Claes Hovstadius, 040-23 03 00, info.malmo@sffab.se

Svensk FöretagsFörmedling AB, Huvudkontor

Postadress Willans Park 1
352 30  Växjö
Besökadress Willans Park 1
352 30  Växjö
Tel 010-206 78 77
E-post hk@sffab.se
  • Connecto
  • Prevestor
  • Virksomhedsborsen
  • Wistrand