Tillverkande företag

Bertil Bergbom & Söner AB

AnVa Tubes & Components AB köper Bertil Bergbom & Söner AB.
Bertil Bergbom & Söners fokus ligger på kunder inom inredning/möbler, industri-lego och byggnadsställningar och bolagets kompetenser finns inom rörbockning, pressning, robotsvetsning, pulverlackering och montage. Bergbom & Söner omsätter ca 70 Msek och har ca 50 anställda.

-”Intresset för bolaget var stort och köparen var snabb i sitt beslut att köpa bolaget vilket gjorda att vi fick en relativt kort processtid. Då köparen sedan tidigare äger bolag i Hjo så ser alla väldigt positivt på affären och bolaget kommer utvecklas positivt med ny ägare.”, kommenterar mäklaren Martin Strandell. Dane Bergbom, säljare av Bertil Bergbom & Söner AB är nöjd med affären och kommenterar försäljningsprocessen; ”Vi är mycket nöjda med det skickliga mäklarjobbet. Martin Strandell och Anders Andersson tog hand om hela processen från start till mål. För oss som säljare var det en trygg och smärtfri resa som gav ett bra resultat, säger Dane Bergbom, säljare av Bertil Bergbom & Söner Aktiebolag”

Kort om AnVa Tubes & Components AB
AnVa Tubes & Components skall vara kundens förstahandsval som materialförsörjare och som legoleverantör av produkter inom skärande bearbetning. Inom AnVa-gruppen finns sedan tidigare bolaget AnVa Arion Sweden, också beläget i Hjo, där Peter Labecker är VD. Peter tar även VD-rollen i Bergbom & Söner. Ansvariga mäklare under processen var Martin Strandell och Anders Andersson från Svensk FöretagsFörmedling. Ansvariga mäklare:
Martin Strandell, 076-140 50 01, martin.strandell@sffab.se
Anders Andersson, 073-526 80 00, anders.andersson@sffab.se

Sterner Products AB

Johan Persson köper Sterner Products AB Sterner Products AB är ett framgångsrikt högteknologiskt EMS företag som omsätter ca 30 Miljoner kronor. Bolaget erbjuder elektronikproduktion i en kvalitetssäkrad miljö, och strävar efter att vara en långsiktig partner som möter kundens önskemål flexibelt, snabbt och enkelt. Elektronikprodukterna tillverkas i automatiserade produktionslinor rationellt och kostnadseffektivt.

Mikael Sterner, säljare av Sterner Products AB är nöjd med affären och kommenterar försäljningsprocessen; ”Jag är mycket nöjd med att ha hittat rätt köpare. Processen flöt på mycket bra och styrdes upp på ett fint sätt av Mäklaren Jan Wiklund från start till mål” berättar han.
Johan Persson, köpare av Sterner Products kommenterar affären på följande sätt. ”Jag har letat ett tag efter rätt bolag att förvärva. När detta Bolag presenterades av Mäklaren kändes det genast att det var rätt för mig".

Ansvarig mäklare under processen var Svensk FöretagsFörmedlings Jan Wiklund. För ytterligare information kontakta: Jan Wiklund, 073-322 75 00, jan.wiklund@sffab.se


Nova Industri AB

Kapitalanskaffning till Nova Industri AB.
Ponto Sverige AB, Tallbacka Invest AB och Expandera i Norrbotten AB går in som nya ägare i Nova Industri AB, tillsammans med tidigare ägaren och VDn Hans Andersson.
Nova Industri AB är ett verkstadsföretag som levererar utrustning och tjänster till bas- och verkstadsindustrin, samt utför reparationer och underhållsarbeten på utrustning i industrin. Verksamhet finns i Kalix, Luleå och Kiruna.
Peter Kieri på Svensk FöretagsFörmedling i Luleå/Umeå kontaktades i maj 2017 av bolagets ägare, för att undersöka möjligheterna till nytt kapital till företaget.
I juli 2017 gjordes en nyemssion där de tre nya delägarna kom in i företaget med nytt kapital. Förutom tidigare huvudägaren Hans Andersson är nu även Ponto Sverige AB, Tallbacka Invest AB och Expandera i Norrbotten AB delägare i Nova Industri AB.
För mer information om emissionen se länk: http://www.affarerinorr.se/nyheter/2017/september/nya-aegare-gaar-in-i-nova/#.WfhHrbpFzcw

Ansvarig mäklare; Peter Kieri 070-681 00 80, peter.kieri@sffab.se

Modulbyggen-Normstahl AB

Modulbyggen-Normstahl AB bedriver tillverkning och försäljning av kundanpassade prefabricerade väggmoduler, hus och garage samt övriga byggnadsdelar i trä- eller stålkonstruktion.
Svensk FöretagsFörmedling i Växjö fick i uppdrag av ägarna att arbeta för att finna en lämplig köpare till företaget. Ägaren hade klara önskemål om att vi skulle söka efter en köpare som kunde driva och utveckla den befintliga verksamheten vidare. Efter en tids förhandlingar slöts avtal med större aktör i branschen.
Conny Hermansson på Svensk FöretagsFörmedling i Växjö var rådgivare i processen.
Ansvarig mäklare; Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Antiphon AB är sålt till Duvkulla AB

Antiphon AB i Åmotfors säljs till Duvkulla AB som kontrolleras av familjen Gylls bolag Förvaltningsaktiebolaget Segersta. Överlåtelsen sker per den första mars 2017. Robert Gyll kommer, tillsammans med nuvarande ledning, att som styrelsens ordförande aktivt verka för en vidareutveckling av företaget. 

Antiphon AB är ett industriföretag som tillverkar akustiska material såsom plåtlaminat, absorbenter och limbelagda dämpmaterial och levererar främst till fordonsindustrin. Företaget kommer att drivas vidare på orten med befintlig produktportfölj under samma företagsnamn; Antiphon AB

-Jag är övertygad om att den här affären är gynnsam för Antiphon och dess framtid, säger företagets VD; Ingemar Gustavsson. – Antiphon är ett kunskapsföretag som behöver en finansiellt stark ägare för att kunna utvecklas vidare i rätt riktning och det får vi nu i Segersta. Vi har sökt efter en aktiv ägare som vill verka för den utvecklingspotential som finns hos Antiphon. Vi har i familjen Gyll funnit en engagerad ägare med en bra mix av operativt och strategiskt kunnande som bolaget kommer ha stor nytta av i nästa tillväxtfas. Åmotforsfabriken har en bred kundkrets inom fordonsbranschen och levererar till Volvo PV, Scania, Avtovaz, Ford, GM och TATA som största slutkunder. Inom tågsegmentet återfinns kunder som Alstom och Bombardier. Dryga 60 % går på export. Man har också kundsegment inom andra branscher såsom vitvaror, kontorsmaskiner och industriella applikationer. Företaget har under de senaste åren omsatt 40-50 miljoner och har i nuläget 27 anställda. -Vi har i Antiphon AB och dess ledning och medarbetare funnit en mycket fin verksamhet med utvecklingspotential. Tillsammans med nuvarande ledning är målet att befästa Antiphons position som kvalitets- och marknadsledande leverantör av akustiska produkter. Vår ambition är att fortsätta investera för att möta marknadens ökande krav. Vi ska också ta tillvara bolagets potential på nya geografiska marknader säger Robert Gyll. Antiphon AB köptes 2005 från Collins & Aikman av dåvarande ledningsgrupp på 6 personer och har fram tills i dag drivits under denna konstellation. Ansvarig mäklare: Kenneth Bengtsson, 070-822 02 35, kenneth.bengtsson@sffab.se

SCIM Display AB är sålt

< Den 9 december 2016 förvärvade JacobSeger Invest AB samtliga aktier i SCIM Display AB (www.scim.se). SCIM Display utvecklar, tillverkar och säljer ett brett produktprogram för prisinformation och lagermärkning främst till butiker och lageranläggningar. Bolaget har sin verksamhet i Docksta, Kramfors kommun.
JacobSeger Invest är ett investmentbolag med fokus på att förvärva och vidareutveckla mindre entreprenörsdrivna företag som står inför en generationsväxling. Företrädesvis görs investeringar i företag med en stark produkt och där kompetens inom internationell expansion, produktdifferentiering och digitalisering kan tillföras från de båda ägarna, Roger Jacobsson och Per Segerströms mångåriga industriella erfarenhet.
 
Ansvarig mäklare: Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

Tela Möbel AB sålt till Jan Åkeson Hem & Miljö AB

Makarna Eva-Lena och Thord Arnesson har sålt sitt livsverk, Tela Möbel AB beläget i Hallaryd vid gränsen mellan Kronoberg och Skåne. Köpare är Jan Åkeson Hem & Miljö AB som nu expanderar sin verksamhet genom detta köp. 
Tela Möbel AB producerar stoppmöbler som soffor och fåtöljer. Försäljning av deras produkter sker via ett stort antal möbelvaruhus i Sverige.
Ansvarig mäklare: Percy Elofsson, 070-899 96 59, percy.elofsson@sffab.se

Packningsspecialisten i Stockholm

Packningsspecialisten M.C. AB har sedan 1999 framgångsrikt levererat stansade detaljer i mjuka material till industrin genom kompetens, flexibilitet och hög service. Med varm hand har grundaren Mats Callander sålt bolaget till Formo Akustik AB som kommer utveckla bolaget vidare. 
Ansvarig för processen var Anders Brodin på Svensk FöretagsFörmedling i Stockholm.
Ansvarig mäklare: Anders Brodin, 070-956 35 23, anders.brodin@sffab.se

Valmet AB:s verksamhet i Gävle

Valmet i Gävle bedriver sedan 1995 service-, reparations- och underhållsarbeten i huvudsak till massa-, pappers-, stål- och gruvindustrin. Köparen Pichano Holding AB är moderbolag i en koncern med verksamheter inom fastighet, transport och underhåll samt renoveringar och legotillverkning i sina produktionsverkstäder. Rörelsen/inkråmet i Valmets verksamhet i Gävle har nu sålts till Pichano Holding AB. 
Ansvarig mäklare: Henrik Brodin, 070-520 76 24, henrik.brodin@sffab.se

AB Bröderna Hedbergs Mekaniska i Karlstad byter ägare

Max Lindblom som äger Ekshärads Mekaniska AB köper Bröderna Hedbergs Mekaniska i Skattkärr i samband med en generationsväxling.
Tillsammans sysselsätter bolagen 45 anställda i Ekshärad, Molkom och Skattkärr. Företagen kommer att vara kvar som egna bolag men kommer att jobba som ett team.
Ekshärads Mekaniska har sin tyngdpunkt i tyngre svarvning och Hedbergs i större fräsning. Eftersom många jobb kräver båda delar så kommer den nya konstellationen ge en legoleverantör med större muskler. Målsättningen är att växa både i volym och ytterligare anställda.
Ansvarig mäklare: Kenneth Bengtsson, 070-822 02 35, kenneth.bengtsson@sffab.se

Arkadprofiler i Hovmantorp är sålt till LCD Invent AB i Gemla

Bolaget grundades 1958 som ett traditionellt plåtslageri men utvecklade över tid maskiner och utrustning för rundning av trapetsprofilerad plåt. Verksamheten har idag två verksamhetsgrenar dels legokörning av plåt samt att bolaget är marknadsledande i Sverige på tillverkning och montering av kundvagnsgarage. Köparna kommer att flytta verksamheten till Gemla där man har lokaler och ledig kapacitet.
Rådgivare i processen var Anders Andersson på Svensk FöretagsFörmedling i Jönköping/Borås.
Ansvarig mäklare: Anders Andersson, 073-526 80 00, anders.andersson@sffab.se

FAMERO Industri AB i Växjö har fått ny ägare

Ägarna till FAMERO Industri AB kontaktade Svensk FöretagsFörmedling i Växjö i god tid för att få hjälp i processen att finna en ny lämplig efterträdare till verksamheten. Ett 15-tal spekulanter visade intresse för verksamheten och det blev ett företag i branschen som tog över FAMERO Industri AB den 1 oktober 2015. Det handlar om en ny ägare som kommer att utveckla företaget på ett positivt sätt. 
Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Ny ägarbild inom Biogas Systems

Måndag 2 mars 2015 genomfördes en ägarförändring hos värmländska miljöteknikspecialisten Biogas Systems. Karlstadsbördige Tomas Krook gick då in som ny huvudägare, vid sidan av de tidigare huvudägarna Tony Zetterfeldt och Perra Hermansson. Förändringen görs för att stärka företagets organisation och skapa förutsättningar för fortsatt utveckling.
Kenneth Bengtsson på Svensk FöretagsFörmedling i Karlstad var rådgivare i processen.
Ansvarig mäklare: Kenneth Bengtsson, 070-822 02 35, kenneth.bengtsson@sffab.se

Ludvig Sörensen AB har fått ny ägare

Efter 10-års fin utveckling har Jörgen Keinvall sålt Ludvig Sörensen AB i Sävsjö. Köpare blev ett investmentbolag från Stockholm som arbetar inom livsmedelsproduktion. Jörgen Keinvall kommer att arbeta kvar i verksamheten som skall utvecklas med nya produkter.
Svensk FöretagsFörmedling i Växjö fick i uppdrag av Jörgen Keinvall att arbeta för att finna en lämplig köpare som vill ta över och utveckla verksamheten vidare. Ägaren hade klara önskemål om att vi skulle söka efter en köpare som kunde driva och utveckla den befintliga verksamheten vidare från Sävsjö samt säkerställa fortsatt anställning för hans duktiga personal. Efter en tids förhandlingar slöts avtal med köparen som kommer att satsa på ”Lulles” framtid och utveckling helt i linje med säljarens önskemål. 
Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 0470-34 74 80, conny.hermansson@sffab.se

Fasadelement Verkstads AB köpt av Kirunabaserat företag

Fasadelement Verkstads AB är ett legotillverkande företag vars produktion främst består av bearbetning av tunnplåt i rostfritt-, aluminium-, färgat- och varmförzinkat material. Bearbetningen sker i form av slittning, kantpressning, stansning, kapning, svetsning och montering av komplicerade produkter med höga krav på tolerans och utseende i tjocklekar 0,5-4,0 mm.

Produktionsutrustningen är till vissa delar unik för norra delen av Sverige.

P&F Förvaltning AB som via sina dotterbolag är en betydande leverantör till gruvindustrin i norr förvärvade bolaget genom sitt dotterbolag Turris AB. Genom förvärvet av Fasadelement fick man dels en bättre marknadstäckning i norr och bredare produktionskapacitet.

Ansvarig mäklare: Ove Strand, 070-176 25 32, ove.strand@sffab.se

Partner Wood Osby AB säljs till Cart AB

Anders Andersson har börjat planera för sin pensionering. Anders och hans kompanjon Lars Ryd bestämde sig för att sälja sitt livsverk, Partner Wood Osby AB till Cart AB. Partner Wood Osby AB har en omsättning på ca 25 msek och producerar träbaserade produkter. Cart AB ägs och leds av Roger Johansson. Lars Ryd kvarstår som anställd i företagets ledning.

Ansvarig mäklare: Percy Elofsson, 070-899 96 59, percy.elofsson@sffab.se

Ytbehandlingsföretag, Götaland

Verksamheten består av elektrolytisk ytbehandling med alkalisk zink och zinkjärn. Kunderna består av större svenska verkstadsindustrier. Köparen var ett familjeföretag med kunskap inom företagets specifika verksamhet.

Ansvarig mäklare: Bertil Karlsson, 070-849 22 90, bertil.karlsson@sffab.se

Verkstadsföretag

Tillverkning av kundanpassade pressverktyg. Omsättning ca 20 Msek. Företaget förvärvades av en privat affärsgruppering.

Ansvarig mäklare: Bertil Karlsson, 070-849 22 90, bertil.karlsson@sffab.se

Teenexa Indsutri AB

Teenexa Industri AB i Tingsryd startade sin verksamhet 1983 och har sedan dess tillverkat luftavfuktare för torkrum och torkskåp till hyresfastigheter. Företagets produkter representeras genom återförsäljare över hela landet. Man tillverkar även värmepumpar med låg energiförbrukning till torktumlare under varumärket Electrolux. Omsättning ca 20 Msek.
Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 0470-34 74 80 conny.hermansson@sffab.se

Spaljisten AB i Åseda

Spaljisten AB i Åseda, en underleverantör till IKEA med en omsättning över 200 Msek, hög lönsamhet och cirka 100 anställda. Företagets specialitet är ommantling och foliering av spånskivor i stora serier med mycket högt automatiserad och effektiv tillverkning.

Ansvarig mäklare: Conny Hermansson, 070-513 90 00, conny.hermansson@sffab.se

Grundströms Plåtslageri AB, Lund

Grundströms Plåtslageri AB utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter inom ventilationsområdet. Tyngdpunkten i produktsortimentet ligger på rektangulära ventilationskanaler, ljuddämpare samt andra kompletterande detaljer i förzinkad plåt, rostfritt och svartplåt. Kunderna utgörs främst av ventilationsinstallatörer i Sverige. Verksamheten drivs i egen modern fastighet. Omsättningen är ca 20 Msek. Förvärvare är L. Øland Ventilation A/S i Danmark som önskade etablera sig på den svenska ventilationsmarknaden. 
Förmedlat av Svensk FöretagsFörmedling i Malmö. 
Kontaktpersoner: Michael Christensen & Claes Hovstadius, 040-23 03 00, info.malmo@sffab.se

Malmaverken AB i Malmö

Malmaverken är ett ytbehandlingsföretag med förkromning av kopparrör som specialitet. Omsättning ca 65 Msek. Köpare var Puruskoncernen, en av Nordens ledande tillverkare av VVS-produkter med omsättning på drygt 300 Msek och ca 150 medarbetare.
Förmedlat av Svensk FöretagsFörmedling i Malmö.
Kontaktpersoner: Michael Christensen & Claes Hovstadius, 040-23 03 00, info.malmo@sffab.se

Svensk FöretagsFörmedling AB, Huvudkontor

Postadress Willans Park 1
352 30  Växjö
Besökadress Willans Park 1
352 30  Växjö
Tel 010-206 78 77
E-post hk@sffab.se
  • Connecto
  • Prevestor
  • Virksomhedsborsen
  • Wistrand