Skip to main content
OBJEKT
IT & Media

Data Ductus förvärvar BnearIT

20 – 50 Msek

IT-konsultbolaget Data Ductus med säte i Skellefteå förstärker sin verksamhet i norra Sverige genom förvärv av Luleåbaserade BnearIT. Koncernen växer därmed till drygt 340 anställda. Svensk FöretagsFörmedling var ansvarig rådgivare i överlåtelseprocessen.

De omfattande industriella satsningarna i norra Sverige har skapat en stor efterfrågan på lösningar kopplade till digitalisering och automation i regionen. För att få ytterligare kapacitet att möta de stora behoven på marknaden har Data Ductus förvärvat BnearIT, ett konsultbolag som ingår i Brovikengruppen. BnearIT har ca 40 anställda och erbjuder systemutvecklingstjänster, främst i Norr- och Västerbotten.

– Jag är väldigt glad att få välkomna BnearIT till Data Ductus-koncernen. Det är ett gediget företag med mycket kompetenta medarbetare som på ett fantastiskt bra sätt kommer att stärka vårt team. Genom detta förvärv ökar vi vår kapacitet i en region med stor tillväxt och skapar tillsammans en landningsbana för större åtaganden, säger Data Ductus vd Rickard Åström. 

BnearITs nuvarande ägare är positiva till överlåtelsen som möjliggör fortsatt stark tillväxt på en bredare geografisk marknad.

– Med Data Ductus i ryggen står vi starkare och kan erbjuda våra kunder ett bredare utbud och bli en ännu bättre och viktigare samarbetspartner för våra kunder. Vi ser redan nu tydliga synergieffekter – ett plus ett blir tre, säger BnearIT:s vd Anders Hermanson. 

Christer Hansson, förvärvsansvarig Broviken, ser att efterfrågan på teknikdriven utveckling är stor, inte minst med satsningen på fossilfri industri i Norra Norrland. Genom förvärvet av BnearIT stärker Data Ductus sin position och leveranskraft i regionen.

– BnearIT och Data Ductus har bra och kompletterande styrkor och det gemensamma kunderbjudandet till marknaden blir än kraftfullare, säger Christer Hansson.

Svensk FöretagsFörmedling (SFFAB) har lokalkontor runtom i hela Sverige och besitter upparbetade och värdefulla nätverk inom näringsliv, myndigheter och banker. Med över 40 år på marknaden är man en trygg och metodisk partner på vägen till framgångsrika företagsaffärer. Peter Kieri, partner och transaktionsrådgivare i norra Sverige var ansvarig rådgivare i överlåtelseprocessen. Enligt honom flöt hela processen på bra. 

– Vi fick fram ett flertal relevanta intressenter när vi kontaktade marknaden. Valet föll på Broviken/Data Ductus då vi i dem fann en köpare som kommer att ta väl hand om BnearIT och personalen, fortsätta utveckla bolaget på ett positivt sätt och tillvarata den potential som finns i bolaget. Parterna har från första mötet haft en god och öppen dialog. Hela processen flöt på väldigt bra, mycket tack vare vår tydliga och väldokumenterade affärsprocess, avslutar Peter Kieri.

Både Data Ductus och BnearIT växer kontinuerligt och rekryterar idag till samtliga kontor, både i Sverige och utomlands. BnearIT kommer att drivas vidare under samma varumärke och ledning som tidigare och befintliga ägare av BnearIT kommer att kvarstå som minoritetsägare. En samlokalisering av koncernens verksamheter i Luleå planeras och ett gemensamt kontor kommer också att etableras i Umeå.  


Om Data Ductus

Data Ductus är ett IT-konsultbolag med huvudkontor i Skellefteå. Med djup teknisk kompetens och i nära samarbete med sina kunder och partners levererar man lösningar inom digitalisering och automation till företag och organisationer över hela världen. Koncernen har omkring 300 anställda och verksamhet i USA, Europa och Asien.

Om BnearIT

BnearIT är ett väletablerat och expansivt IT-konsultbolag i Luleå med stark förankring i Norrbotten sedan 2002. Med 40-tal passionerade effektiva och jordnära IT-experter omfattar verksamheten i huvudsak systemutveckling hos välkända större företagskunder såsom SSAB, SAAB och Scania men även kunder inom offentlig sektor såsom Försäkringskassan.


Objekt-id 3539
Transaktionsrådgivare
INTRESSEANMÄLAN

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig. 

  fler än 4600 förmedlade företag

  Vi har förmedlat 4651 företag

  Vill du veta mer om hur vi kan
  hjälpa dig att sälja eller köpa ett företag?

  Kontakta en transaktionsrådgivare nära
  dig. Se våra kontor →

  x