Forsheda Gruppen AB förvärvar Ferrocon AB och stärker därmed sin kompetens

Svensk FöretagsFörmedling agerade transaktionsrådgivare vid försäljningen av Skövdeföretaget Ferrocon AB till Forsheda Gruppen AB. Förvärvet innebär att Forsheda Gruppen kan erbjuda sina kunder ännu bredare lösningar, tack vare Ferrocons specialisering och höga kompetens kring stålprodukter.

I Skövde har Peter Persson, VD för Ferrocon AB, drivit verksamheten framgångsrikt under nästan 20 år. Företaget, som varit verksamt sedan 1951, är specialiserade på stålprodukter, med byggnadssmide och legotillverkning som några av sina styrkor. Säljaren Peter Persson berättar om transaktionsprocessen:

– Att finna rätt köpare var av stor vikt. Arbetet med Martin Strandell och Svensk Företagsförmedling som helhet har fungerat väldigt bra. Vi jobbade fokuserat med selekteringen av intressenter, vilket ledde fram till en bra matchning. Jag tror starkt på Forsheda Gruppens idé.

Martin Strandell, partner och transaktionsrådgivare instämmer. Det huvudsakliga uppdraget i arbetet som transaktionsrådgivare är att utifrån säljarens perspektiv finna rätt köpare och skapa en trygghet för båda parter genom hela transaktionsprocessen.

– Vi ser att Forsheda Gruppen med sitt koncept kommer att kunna förvalta och utveckla Ferrocon vidare. Processen har fortlöpt i god och positiv anda och vi på Svensk FöretagsFörmedling är glada att ha fått förtroendet att bistå med förmedlingen av Ferrocon, säger Martin Strandell.

Den viktiga processen med Svensk Företagsförmedling beskrivs som genomgående professionell, pragmatisk och trevlig. Affären ger goda förutsättningar för Forsheda Gruppen att utveckla Ferrocon framåt.

– Vi tackar Martin Strandell och hans team som lotsat oss och sin uppdragsgivare i mål på ett bra sätt, säger Rickard Källander, förvärvsansvarig på Forsheda Gruppen.

Från Forsheda Gruppens sida ses affären som en naturlig del i att göra bolaget till en ”one stop shop”-leverantör. Dagens breda utbud är redan uppskattat av kunderna med bland annat väggelement, utfackningsväggar och färdiga materialsatser på listan. Nyligen förvärvades bolaget MT Betong av Forsheda Gruppen och med Ferrocon ökar nu möjligheterna ytterligare att effektivt lösa alla förfrågningar som kommer in.

– Vi är glada och stolta över att få förvärva ett företag med så fin historia och kompetenta medarbetare, avslutar Nicklas Vernström, VD för Forsheda Gruppen AB och Forsheda Hus AB.

För mer information kontakta:
Martin Strandell
Partner & Transaktionsrådgivare
Svensk FöretagsFörmedling
076-140 50 01
martin.strandell@sffab.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom skräddarsydda processer, erfarna rådgivare med tillgång till potentiella köpare över hela Norden säkerställer vi en bättre affär. Alla vill göra en bra affär!

Vill du sälja eller köpa ett företag eller en fastighet, kontakta oss på 010-206 78 77 eller hk@sffab.se.

© Svensk FöretagsFörmedling  |  Integritetspolicy
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av de senaste objekten som är till salu och få mängder med tips kring att köpa och sälja företag och fastigheter.

Över 4550 förmedlade företag

Vi har förmedlat 4569 företag

Vill du veta mer om hur vi kan
hjälpa dig att sälja eller köpa ett företag?

Kontakta en transaktionsrådgivare nära
dig. Se våra kontor →

x