Skip to main content

Mycket har hänt sedan vår sommarhälsning förra året…

Förutsättningarna i vår bransch skilde sig markant åt från de vi arbetar under idag. Som ett trasigt piano ältar vi tuffare villkor för förvärvskrediter och branscher som är i och går mot betydligt tuffare tider. Hushållens minskade ekonomiska utrymme slår så klart väldigt hårt. Vi vill ändå lyfta att det är många branscher som flyter på som vanligt och ibland ännu bättre än tidigare. Bra och långsiktiga köpare finns det gott om och tillgången till tillgängliga bolag är fortsatt bra. 

Man slås verkligen av näringslivets förändringsbenägenhet när det är som tuffast – vi har sedan tidigt 2020 brottats med ett antal utmaningar – en ihållande pandemi, dramatiska höjningar av både råvarupriser, elpriser, transportpriser och försämrad valuta mm. Därtill och inte minst den tragedi som kriget i Ukraina innebär rent humanitärt. Detta till trots kommer vi att komma ut starkare än tidigare. Verksamheter anpassar sig just nu på olika sätt – exempelvis hittar man på nya innovativa lösningar inom ramen för sina respektive verksamheter vilket på sikt stärker bolagens långsiktiga konkurrenskraft.

Med ovan sagt så vill vi som vanligt lyfta upp, och tacka alla kunder för fina samarbeten det senaste året (säljare såväl som köpare). Ert engagemang under försäljnings/förvärvsprocesserna är avgörande för vår framgång. Att ni dessutom baserat på era erfarenheter, rekommenderar och talar väl om oss betyder mycket för oss!

Under året har vi också följt vår plan att rekrytera in nya duktiga kollegor. Det vi gör väcker intresse och förhoppningsvis kan vi fortsätta att tillföra kvalitativa resurser över tid. Nya resurser tillför ytterligare energi och kan ofta tillföra nya perspektiv till vårt rutinerade team.

Avslutningsvis vill vi även slå ett slag för varför man bör kontakta en rådgivare om man går i köp- eller säljtankar kring sin verksamhet, oavsett om det är vi på Svensk FöretagsFörmedling eller någon av våra branschkollegor som ni använder er av.

Svensk FöretagsFörmedling är en viktig kugge i Företaget Sverige. Sedan 1979 har vi varit med om åtskilliga upp- och nedgångar på marknaden, nya trender, nya köpare och framför allt nya bolag som av olika anledningar har bytt ägare. I detta har vi fått möjligheten att vara en katalysator och trygghet, både för köpare och säljare. Detta har vi alltså gjort mer än 4500 gånger. Kanske är det så att även ni går i förändringstankar kring din verksamhet? Som i alla beslut av avgörande betydelse så bör man sätta sig in i hur en eventuell försäljnings- eller förvärvsprocess fungerar. Här står vi gärna till förfogande och delar gärna med oss av våra erfarenheter så att man som uppdragsgivare har möjlighet att fatta väl avvägda beslut. Vi kan ge vårt perspektiv på hur marknaden tänker, hur bolaget bör se ut innan en försäljning och hur en process mer i detalj kan tänkas att löpa.

Tveka inte att höra av dig till oss – vi är själva entreprenörer och lyssnar gärna in på hur ni tänker och funderar. Får vi sedan möjligheten att företräda er i ett av era viktigaste beslut så ser vi till att ni har en stark rådgivare att luta er mot, från start till mål.

När den välförtjänta ledigheten nu närmar sig vill vi även önska er alla en riktigt härlig sommar!

fler än 4600 förmedlade företag

Vi har förmedlat 4655 företag

Vill du veta mer om hur vi kan
hjälpa dig att sälja eller köpa ett företag?

Kontakta en transaktionsrådgivare nära
dig. Se våra kontor →

x