Skip to main content

Det blev aldrig NHL. Istället gick en annan dröm i uppfyllelse.

Svensk FöretagsFörmedling välkomnar Mikael Johansson, ny transaktionsrådgivare på Örebrokontoret, där han ska använda sina erfarenheter både som lagspelare och som företagsledare för att skapa framgångsrika företagsaffärer.

Mikael Johansson började en lovande ishockeykarriär i Färjestad, Karlstad. Ett skadat båtben i handen och 6 månader i gips skapade dock ett avbräck i hockeykarriären och drömmen om de allra högsta nivåerna på andra sidan Atlanten sprack. Det blev aldrig NHL. Istället blev det fortsatt ishockeyspelande i Örebro och en flytt till Närkes pärla.

Med ishockeyn finansierade Mikael sina ekonomistudier och när ishockeykarriären var över tog ekonomikarriären över.  

Mikael arbetade 15 år som Ekonomichef och CFO, bl a i 3 börsbolag. Därefter blev det ett 20-tal år som företagsledare i olika ledande befattningar och bland annat som klubbdirektör i Örebro Hockey.  Men hur kommer det sig att du drömde om Svensk FöretagsFörmedling?

– Det mest spännande i mina jobb som företagsledare har varit köp, sälj och sammanslagningar av företag, säger Mikael. Därför hade jag också tidigt en dröm om att få arbeta med detta på heltid.  

Att det blev Svensk FöretagsFörmedling har flera orsaker. Dels en mångårig personlig kontakt med Michael Johnson på Örebrokontoret. Dels en uppfattning om att Svensk FöretagsFörmedling är ett varumärke som står för kvalitet och professionalism i branschen.

– Här går alla ”all in” i sina uppdrag. Och det är en stil som passar mig perfekt, avslutar Mikael.

Vi önskar Mikael Johansson hjärtligt välkommen till oss på Svensk FöretagsFörmedling som en förstärkning av vårt lokala team i Örebro. Hans erfarenhet från att själv driva företag och hans både rationella och emotionella förståelse för hur det är att sälja sitt bolag borgar för att vår devis ”Företagare emellan”, kommer att prägla Örebrokontoret framöver.

fler än 4600 förmedlade företag

Vi har förmedlat 4651 företag

Vill du veta mer om hur vi kan
hjälpa dig att sälja eller köpa ett företag?

Kontakta en transaktionsrådgivare nära
dig. Se våra kontor →

x