Skip to main content

Företagsförmedling Skellefteå – Vi hjälper dig att köpa och sälja företag i regionen.

Välkommen till vårt kontor. Vi hjälper dig att köpa och sälja företag i regionen. Kontakta en av våra mäklare så hjälper de dig.

 • Telefon
  0910-300 88
 • Adress
  House Be, Strandgatan 48A
 • Postnr
  931 30
 • Ort
  Skellefteå

Näringslivet växer i norra Sverige och den centrala punkten för tillväxten heter Skellefteå. Här ska 80 miljarder kronor investeras fram till 2030. Det ska ske enorma samhällsinvesteringar i näringslivet, nya bostäder och infrastruktur.

Det är framför allt satsningen på jättebatterifabriken Northvolt som byggs i Skellefteå som bidrar till det positiva läget i regionen. Det kommer att skapas ca 2 500 jobb i och kring fabriken. Till det behövs samhällsservice som nu byggs i rask takt när Skellefteå kommun försöker hänga med i utvecklingen.

– Det kommer att bli lite obekvämt att vara Skellefteåbo de kommande åren, säger kommundirektören.

Det är den privata sektorn som är motorn i Skellefteås ekonomi. Skellefteå har den största privata sektorn i norra Sverige sett till kommunens storlek. Och det är framför allt de rika naturresurserna – skogen, malmen och älven som är basen. De stora industrierna finns inom gruvdrift, trä, energimetaller och mineraler samt nu också batteriproduktion.

Industrisatsningar till trots, i Skellefteå växer tjänstesektorn snabbast med nya företag inom framför allt informations- och kommunikationsteknik. I antalet arbetstillfällen är nu den expanderande tjänstesektorn större än den tunga industrin.

–   Vår ambition är att vara den ledande rådgivaren vid köp och försäljning av företag i Skellefteåregionen, säger Peter Kieri, partner och transaktionsrådgivare på Svensk FöretagsFörmedling. Vi har erfarenheten och kompetensen för att öka värdet på företagsförsäljningen hela vägen från start till mål, fortsätter han.

Svensk FöretagsFörmedling i Skellefteå är en aktiv rådgivare vid försäljning och köp av företag. De har nationell styrka, arbetar i lokala team och har en god och aktuell kunskap om vilka som är aktiva köpare. Dessutom har medarbetarna på svensk FöretagsFörmedling egen erfarenhet av att äga företag. Det gör att de förstår på djupet, både rationellt och emotionellt, hur det är att sälja sitt bolag.

­– Att sälja sitt företag kan vara både komplicerat och tidskrävande, särskilt om man inte vet hur man gör, säger Peter Kieri. Men det är också mycket känslor inblandat, något som vi har stor vana vid att hantera.

En företagsöverlåtelse kan vara mer eller mindre komplicerad och det krävs olika kompetenser vid olika tillfällen. Svensk FöretagsFörmedling har en beprövad process och tar ett helhetsansvar för alla delar i en företagsöverlåtelse. Företaget arbetar i lokala team och har en utsedd projektledare som håller i affären från start till mål, gärna i samarbete med parternas revisorer, banker och jurister. Svensk FöretagsFörmedling har även tillgång till egna jurister som kan kopplas in och därmed bli en integrerad del av projektet för att säkerställa trygghet och marknadsmässighet i avtalens alla delar.

–  Vårt erbjudande är att vägleda dig genom hela transaktionsprocessen så att du kan fortsätta fokusera på din kärnaffär, fortsätter Peter Kieri.  Tänk också på att det vanligtvis är köparen som är den erfarna och professionella parten och säljaren som är den oerfarne. Som rådgivare tillvaratar vi och företräder dina intressen som säljare.

Att sälja ditt företag är förmodligen den största och viktigaste affären du gör i ditt liv och Svensk FöretagsFörmedling i Skellefteå hjälper dig gärna med det. Hör av dig om du har planer på att sälja eller förvärva företag i Skellefteå eller på annan ort i norra Sverige. Genom att kontakta kontoret för mer information tar du första steget till en smidig och framgångsrik affär.

Och vill du se vilka företag som finns till salu just nu, hittar du dem här.

Siffror och fakta i artikeln kommer från Skellefteå Kommun.

Aktuellt

Boka ett rådgivningmöte!

Många av våra uppdrag publiceras inte
I många av våra säljuppdrag arbetar vi med ett antal väl utvalda tänkbara köpare. Processen sker helt proaktivt och därför har vi valt att inte publicera dessa säljuppdrag. Men du är naturligtvis välkommen att kontakta oss om du söker förvärv eller vill veta mer om hur vi arbetar. Vi förstår både rationellt och emotionellt hur det är att sälja sitt företag. Fyll gärna i intresseanmälan för att komma i kontakt med oss.

TRANSAKTIONSRÅDGIVARE
intresseanmälan

  fler än 4600 förmedlade företag

  Vi har förmedlat 4651 företag

  Vill du veta mer om hur vi kan
  hjälpa dig att sälja eller köpa ett företag?

  Kontakta en transaktionsrådgivare nära
  dig. Se våra kontor →

  x