Skip to main content

LÅT OSS hjälpa dig att göra en framgångrik företagsförsäljning!

Vad är en framgångsrik företagsförsäljning? Många skulle säkert svara ”när man får så bra betalt som möjligt”. Det stämmer i många fall. Men vi har också andra erfarenheter av våra hittills fler än 4500 företagsförsäljningar: ”En företagsförsäljning är framgångsrik när alla parter är nöjda, trygga och ser framåt.” Självklart ska priset vara det rätta. Men vi underskattar aldrig de emotionella faktorerna när vi rådger människor genom processen.  

När du vill sälja ditt företag är vi din rådgivare genom hela processen och tar ansvar för alla delar från start till mål. Så här ser processen ut i princip:

       Värderingsresonemang

       Marknadsbearbetning

       Förhandling

       Due diligence

       Överlåtelseavtal

       Tillträde

Varje steg sker i nära dialog med dig som säljare och i samarbete med din revisor, bank och jurist. Vi bearbetar flera olika presumtiva köpare samtidigt så att hela säljprocessen blir konkurrensutsatt.

Välkommen att kontakta vårt huvudkontor eller det kontor som finns närmast dig så hjälper vi dig.

Att tänka på om du ska sälja ditt företag eller kommersiella fastighet


1.      Börja i tid. En erfaren köpare vill alltid säkerställa kontinuiteten i företaget (och trygga sin investering) vilket ofta innebär att hen vill att den tidigare ägaren stannar kvar tiden efter försäljningen. Som säljare, inled processen långt innan du planerar att lämna.

 

2.      Ta det lugnt och välj inte första bästa köpare. Många bolag blir ofta uppvaktade direkt av köpare och väljer att gå vidare utan att ha analyserat erbjudandet och jämfört det med andra. Genom att konkurrensutsätta budet kan vi hjälpa dig att få hävstång i affären och hitta fler och ännu bättre möjligheter.

Det engagemang, den kunskap, kompetens och erfarenhet som Anders och hans team stått för under hela processen gör att vi kommer kontakta dem igen. Vi är ett större bolag och är vana vid den här typen av affärer. Vi vet vad som krävs och det är inte alltid lätt. Men den tillgänglighet och expertis som vi haft tillgång till under processen har varit suverän.

Lars Rundblom, styrelseordförande Branäsgruppen

Svensk FöretagsFörmedling hade mitt bästa i åtanke under hela processen och jag är innerligt nöjd med min företagsförsäljning. Jenny har ett värdefullt nätverk av relevanta köpare som hon presenterade och kontaktade efter avstämning med mig. Efterföljande bud analyserades, likställdes och förhandlades för att säkerställa marknadsmässighet och struktur. Eventuella frågetecken reddes skyndsamt ut på ett proaktivt och professionellt sätt av Jenny och hennes team. Avslutningsvis vill jag lyfta fram Jennys bredd och teamets spetskompetens som en av de viktigast faktorerna till hela affären.

Gustav Forsman, säljare av företaget Lundaman Instrument

En av anledningarna till att vi valde Svensk FöretagsFörmedling var bland annat deras strukturerade process och möjligheten till en bättre exponering mot fler relevanta köpare. Försäljningsprocessen var trygg och stabil, från första kontakten till slutförhandling och tillträde.

Mikael Johnsson, VD på Nohau

8 starka skäl – Därför väljer de flesta oss för en framgångsrik affär

1. MEST ANLITAD

Framgång föder framgång. Det är en klassisk sanning. Med ledande kompetens och en envis strävan efter mästerskap i varje affär skapar vi också grunden för nästa affär.

2. SVERIGES BREDASTE TJÄNSTEUTBUD

Ingen annan företagsmäklare har ett lika omfattande utbud av specialisttjänster som vi. Det betyder att du kommer rätt från början och kan försäkra dig om en heltäckande lösning med professionell hantering i alla delar.

3. 30 EXPERTMÄKLARE

Våra cirka 30 mäklare är specialiserade på just företagsaffärer. Vi är kort och gott företagsmäklare – till 100 procent. Det betyder fullt fokus på det som du som kund vill ha ut av en överlåtelse.

4. RIKSTÄCKANDE

Vi finns i hela Sverige. Med våra lokalkontor har du alltid nära till Svensk FöretagsFörmedling. Det ger oss en unik lokal närvaro och kunskap, med värdefulla nätverk inom näringsliv, myndigheter och banker.

5. NORDISKT SAMARBETE

Nyckeln till framgångsrika överlåtelser heter lokal närvaro. Att finnas på plats är ofta avgörande för ett bra resultat. Därför har vi samarbetsavtal med lokala företagsmäklare som fyller våra krav i tre av våra nordiska grannländer.

6. VI HAR GJORT MER ÄN 4500 AFFÄRER

Vi började 1979. Åren som gått har varit intensiva och de över 4 500 företagsöverlåtelser vi medverkat till har gett oss en unik erfarenhet.

7. BEPRÖVAD PROCESS

Vi tar ett helhetsansvar för alla delar i en överlåtelse. Som projektledare genomför vi affären från start till mål genom en väl beprövad process.

8. OBEROENDE OCH TRYGGHET

Vi är helt fristående från banker, revisorer och andra externa intressen och kan i varje steg välja det alternativ som ger störst värde för dig som gett oss förtroendet att sköta din affär.

Svensk Företagsförmedling finns över större delen av Sverige. Kontakta vårt huvudkontor eller det kontor som finns närmast dig, så hjälper vi dig.

Det här låter intressant! Jag vill veta mer.

Ring 010-206 78 77 eller fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig.

Vi hanterar all information konfidentiellt och med högsta sekretess. Dina uppgifter kommer inte att delas med tredje part eller användas för något annat än att hjälpa dig med din affär.

  Välj omsättningsintervall*

  Välj bransch*

  GDPR, Genom att fylla i mina uppgifter och skicka dem till Svensk FöretagsFörmedling godkänner jag att Svensk FöretagsFörmedling behandlar informationen i enlighet med den från den 25:e maj 2018 gällande GDPR-förordningen.

  Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet
  fler än 4600 förmedlade företag

  Vi har förmedlat 4600 företag

  Vill du veta mer om hur vi kan
  hjälpa dig att sälja eller köpa ett företag?

  Kontakta en transaktionsrådgivare nära
  dig. Se våra kontor →

  x