Vi hjälper dig att sälja ditt företag

Att sälja ett företag är en sak. Att göra det till rätt pris och med största möjliga värde för både säljare och köpare kräver dock en väl genomtänkt process och strategi. Med över 4 500 genomförda företagsöverlåtelser kan Svensk FöretagsFörmedling erbjuda kunskaper och erfarenheter som skapar trygghet, resultat och mervärde i varje ny affär.

När ägare vill sälja 100 % av sitt bolag fungerar Svensk FöretagsFörmedling som transaktionsrådgivare i hela processen och tar ansvar för alla delar från start till mål. Vi leder processen steg för steg, från värdering till marknadsbearbetning, förhandling, due diligence, slutligt överlåtelseavtal och tillträde. Varje steg i processen sker i nära dialog med uppdragsgivaren och i samarbete med parternas revisorer, banker och jurister och vi skapar en konkurrensutsatt säljprocess genom bearbetning av olika presumtiva köpare.

Vi riktar oss främst mot företag med en omsättning på över 10 MSEK.

Välkommen att kontakta vårt huvudkontor eller det kontor som finns närmast dig så hjälper vi dig. 

Att tänka på om du ska sälja ditt företag eller kommersiella fastighet


1.      Börja i tid. En erfaren köpare vill alltid säkerställa kontinuiteten i affären (och trygga sin investering) vilket ofta innebär att hen vill att den tidigare ägaren stannar kvar tiden efter försäljningen. Därav är det många gånger avgörande att säljaren inleder processen ett par år innan man planerar att lämna.

2.      Välj inte första bästa. Många bolag blir ofta uppvaktade direkt från köpare och väljer att gå vidare utan att ha analyserat hur erbjudandet ser ut i sin helhet, något som kan bli mycket kostsamt i slutändan. Även om säljaren inte vill gå ut brett hjälper SFFAB till att budet först och främst förhandlas men även att det landar in såsom det presenterats. Genom att konkurrensutsätta budet kan man få hävstång i affären och hitta fler alternativa köpare som inkommer med andra eller flera perspektiv.

Det engagemang, den kunskap, kompetens och erfarenhet som Anders och hans team stått för under hela processen gör att vi kommer kontakta dem igen. Vi är ett större bolag och är vana vid den här typen av affärer. Vi vet vad som krävs och det är inte alltid lätt. Men den tillgänglighet och expertis som vi haft tillgång till under processen har varit suverän.

Lars Rundblom, styrelseordförande Branäsgruppen

Svensk FöretagsFörmedling hade mitt bästa i åtanke under hela processen och jag är innerligt nöjd med min företagsförsäljning. Jenny har ett värdefullt nätverk av relevanta köpare som hon presenterade och kontaktade efter avstämning med mig. Efterföljande bud analyserades, likställdes och förhandlades för att säkerställa marknadsmässighet och struktur. Eventuella frågetecken reddes skyndsamt ut på ett proaktivt och professionellt sätt av Jenny och hennes team. Avslutningsvis vill jag lyfta fram Jennys bredd och teamets spetskompetens som en av de viktigast faktorerna till hela affären.

Gustav Forsman, säljare av företaget Lundaman Instrument

En av anledningarna till att vi valde Svensk FöretagsFörmedling var bland annat deras strukturerade process och möjligheten till en bättre exponering mot fler relevanta köpare. Försäljningsprocessen var trygg och stabil, från första kontakten till slutförhandling och tillträde.

Mikael Johnsson, VD på Nohau

8 starka skäl – Därför väljer de flesta oss för en framgångsrik affär

1. MEST ANLITAD

Framgång föder framgång. Det är en klassisk sanning. Med ledande kompetens och en envis strävan efter mästerskap i varje affär skapar vi också grunden för nästa affär.

2. SVERIGES BREDASTE TJÄNSTEUTBUD

Ingen annan företagsmäklare har ett lika omfattande utbud av specialisttjänster som vi. Det betyder att du kommer rätt från början och kan försäkra dig om en heltäckande lösning med professionell hantering i alla delar.

3. 30 EXPERTMÄKLARE

Våra cirka 30 mäklare är specialiserade på just företagsaffärer. Vi är kort och gott företagsmäklare – till 100 procent. Det betyder fullt fokus på det som du som kund vill ha ut av en överlåtelse.

4. RIKSTÄCKANDE

Vi finns i hela Sverige. Med våra lokalkontor har du alltid nära till Svensk FöretagsFörmedling. Det ger oss en unik lokal närvaro och kunskap, med värdefulla nätverk inom näringsliv, myndigheter och banker.

5. NORDISKT SAMARBETE

Nyckeln till framgångsrika överlåtelser heter lokal närvaro. Att finnas på plats är ofta avgörande för ett bra resultat. Därför har vi samarbetsavtal med lokala företagsmäklare som fyller våra krav i tre av våra nordiska grannländer.

6. VI HAR GJORT MER ÄN 4500 AFFÄRER

Vi började 1979. Åren som gått har varit intensiva och de över 4 500 företagsöverlåtelser vi medverkat till har gett oss en unik erfarenhet.

7. BEPRÖVAD PROCESS

Vi tar ett helhetsansvar för alla delar i en överlåtelse. Som projektledare genomför vi affären från start till mål genom en väl beprövad process.

8. OBEROENDE OCH TRYGGHET

Vi är helt fristående från banker, revisorer och andra externa intressen och kan i varje steg välja det alternativ som ger störst värde för dig som gett oss förtroendet att sköta din affär.

Svensk Företagsförmedling finns över större delen av Sverige. Kontakta vårt huvudkontor eller det kontor som finns närmast dig, så hjälper vi dig.

Det här låter intressant! Jag vill veta mer.

Ring 010-206 78 77 eller fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig.

Vi hanterar all information konfidentiellt och med högsta sekretess. Dina uppgifter kommer inte att delas med tredje part eller användas för något annat än att hjälpa dig med din affär.

  Välj omsättningsintervall*

  Välj bransch*

  GDPR, Genom att fylla i mina uppgifter och skicka dem till Svensk FöretagsFörmedling godkänner jag att Svensk FöretagsFörmedling behandlar informationen i enlighet med den från den 25:e maj 2018 gällande GDPR-förordningen.

  Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet  Genom skräddarsydda processer, erfarna rådgivare med tillgång till potentiella köpare över hela Norden säkerställer vi en bättre affär. Alla vill göra en bra affär!

  Vill du sälja eller köpa ett företag eller en fastighet, kontakta oss på 010-206 78 77 eller hk@sffab.se.

  © Svensk FöretagsFörmedling  |  Integritetspolicy
  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Ta del av de senaste objekten som är till salu och få mängder med tips kring att köpa och sälja företag och fastigheter.

  Över 4550 förmedlade företag

  Vi har förmedlat 4569 företag

  Vill du veta mer om hur vi kan
  hjälpa dig att sälja eller köpa ett företag?

  Kontakta en transaktionsrådgivare nära
  dig. Se våra kontor →

  x