Skip to main content

Företagsförmedling Luleå – Vi hjälper dig att köpa och sälja företag i regionen.

Välkommen till vårt kontor. Vi hjälper dig att köpa och sälja företag i regionen. Kontakta en av våra mäklare så hjälper de dig.

 • Telefon
  0920-600 88
 • Adress
  Sandviksgatan 53
 • Postnr
  972 33
 • Ort
  Luleå

Svensk FöretagsFörmedlings Luleåkontor täcker ett stort geografiskt område. Från Örnsköldsvik i Söder, via Umeå, Skellefteå, Piteå och Luleå, till Malmfälten i norr.

Regionen är inte bara stor. Den genomgår just nu också en kraftig utveckling när det gäller företagande och näringsliv. 5 kvartal i rad har konjunkturen i Norrland varit väsentlig starkare än i riket i övrigt och mönstret verkar hålla i sig. Så t ex är byggindustrin och tjänstesektorn fortsatt mer positiva i Norrland än i riket i övrigt, allt enligt Norrlandsfondens konjunkturbarometer 2023.

Mitt i detta sprudlande näringsliv finns Svensk FöretagsFörmedlings Luleåkontor, redo att stötta den som vill sälja sitt företag, eller den som är ute efter att köpa ett.

– Vi räknar med att Svensk FöretagsFörmedlings omfattning speglar regionens utveckling i övrigt, säger Peter Kieri, Partner och Transaktionsrådgivare på kontoret i Luleå. Det ser med andra ord mycket bra ut. Svensk FöretagsFörmedling i Luleå är en aktiv rådgivare vid försäljning och köp av företag. Vi har erfarenheten och kompetensen för att öka värdet på företagsförsäljningen hela vägen från start till mål, fortsätter Peter Kieri.

Det är ett flertal industriella satsningar som bidrar till det positiva läget i Norra Norrland just nu.

En av dessa satsningar som kommer att påverka hela Norrland är företaget H2 Green Steels (H2GS AB) nya fossilfria stålverk som byggs i Bodens kommun. Syftet är att skapa en unik tillverkningsindustri där man med vätgasbaserad grön energi ska producera fossilfritt grönt stål. Även där kommer satsningen att föra med sig en utbyggnad av såväl infrastruktur och service till invånarna som olika typer av kringföretag.
– Det kommer framöver att bli både nystartföretag och företag till salu i många av våra städer, inte bara i Boden och Luleå, säger Peter Kieri. Vi räknar med att satsningarna kommer att skapa energi och förändringsvilja i hela det Norrländska näringslivet, fortsätter han.

Svensk FöretagsFörmedlings transaktionsrådgivare har egen erfarenhet av att äga företag. Det gör att de förstår på djupet, både rationellt och emotionellt, hur det är att sälja sitt bolag.

– Att sälja sitt företag kan vara både komplicerat och tidskrävande, särskilt om man inte vet hur man gör, säger Peter Kieri. Men det är också mycket känslor inblandat, något som vi har stor vana vid att hantera.

En företagsöverlåtelse kan vara mer eller mindre komplicerad och det krävs olika kompetenser vid olika tillfällen. Svensk FöretagsFörmedling har en beprövad process och tar ett helhetsansvar för alla delar i en företagsöverlåtelse. Företaget arbetar i lokala team och har en utsedd projektledare som håller i affären från start till mål, gärna i samarbete med parternas revisorer, banker och jurister. Svensk FöretagsFörmedlings egna jurister är en integrerad del av projektet och säkerställer trygghet och marknadsmässighet i avtalens alla delar.

– Vårt erbjudande är att vägleda dig genom hela transaktionsprocessen och göra jobbet så att du kan fortsätta fokusera på din kärnaffär, fortsätter Peter Kieri. Tänk också på att det vanligtvis är köparen som är den erfarna och professionella parten och säljaren som är den oerfarne. Som rådgivare tillvaratar vi och företräder dina intressen som säljare.

Att sälja ditt företag är förmodligen den största och viktigaste affären du gör i ditt liv och Svensk FöretagsFörmedling i Luleå hjälper dig gärna med det. Hör av dig om du har planer på att sälja eller förvärva företag i Norra Sverige. Genom att kontakta kontoret för mer information tar du första steget till en smidig och framgångsrik affär.

Och vill du ser vilka företag som finns till salu just nu, hittar du dem här.

Aktuellt

Boka ett rådgivningmöte!

Svensk FöretagsFörmedling får ännu starkare affärsstöd och marknadsanalys i Norrland

Svensk FöretagsFörmedling växer

Många av våra uppdrag publiceras inte
I många av våra säljuppdrag arbetar vi med ett antal väl utvalda tänkbara köpare. Processen sker helt proaktivt och därför har vi valt att inte publicera dessa säljuppdrag. Men du är naturligtvis välkommen att kontakta oss om du söker förvärv eller vill veta mer om hur vi arbetar. Vi förstår både rationellt och emotionellt hur det är att sälja sitt företag. Fyll gärna i intresseanmälan för att komma i kontakt med oss.

TRANSAKTIONSRÅDGIVARE
intresseanmälan

  fler än 4600 förmedlade företag

  Vi har förmedlat 4651 företag

  Vill du veta mer om hur vi kan
  hjälpa dig att sälja eller köpa ett företag?

  Kontakta en transaktionsrådgivare nära
  dig. Se våra kontor →

  x