Skip to main content

Företagsförmedling Umeå – Vi hjälper dig att köpa och sälja företag i regionen.

Välkommen till vårt kontor. Vi hjälper dig att köpa och sälja företag i regionen. Kontakta en av våra mäklare så hjälper de dig.

 • Telefon
  090-14 22 22
 • Adress
  House Be, Storgatan 51A
 • Postnr
  903 26
 • Ort
  Umeå

Umeå är en av norra Sveriges ledande industristäder och här är kreativitet, entreprenörsskap och innovation starka traditioner. Här finns Svensk FöretagsFörmedlings Umeåkontor som arbetar som rådgivare för den som vill sälja företag eller köpa företag i denna dynamiska region.

Många företag i Umeå är världsledande inom sin verksamhet. Det gör att staden är en tillväxtmotor och här skapas omkring 1000 nya jobb varje år.  Några exempel: I Umeå utvecklades den första störtbågen för bilar, här utvecklades koncept för mekaniserad skogsavverkning och frontlastare för traktorer. Idag är innovationerna grunden till de världsledande industrierna Volvo Lastvagnar, Komatsu Forest och Ålö maskiner. Utvecklingen är stark och Umeås industrier har en mycket hög grad av automation.

I Umeå finns det cirka 14 000 företag inom en mängd olika branscher. De allra flesta företag i Umeå är mindre företag med 250 anställda eller färre. Alla dessa 14 000 företag bidrar till att Umeå fortsätter att växa!

Just nu är det medvind i det Norrländska näringslivet, mycket tack vare nyetableringar och nya industriella satsningar. Även Umeå får sin beskärda del av en ökad dynamik.

–   Vår ambition är att vara den ledande rådgivaren vid köp och försäljning av företag i Umeåregionen, säger Peter Kieri, partner och transaktionsrådgivare på Svensk FöretagsFörmedling. Vi har erfarenheten och kompetensen för att öka värdet på företagsförsäljningen hela vägen från start till mål, fortsätter han.

Svensk FöretagsFörmedling i Umeå är en aktiv rådgivare vid försäljning och köp av företag.

De har nationell styrka, arbetar i lokala team och har en god och aktuell kunskap om vilka som är aktiva köpare. Dessutom har medarbetarna på svensk FöretagsFörmedling egen erfarenhet av att äga företag. Det gör att de förstår på djupet, både rationellt och emotionellt, hur det är att sälja sitt bolag.

­– Att sälja sitt företag kan vara både komplicerat och tidskrävande, särskilt om man inte vet hur man gör, säger Peter Kieri. Men det är också mycket känslor inblandat, något som vi har stor vana vid att hantera.

En företagsöverlåtelse kan vara mer eller mindre komplicerad och det krävs olika kompetenser vid olika tillfällen. Svensk FöretagsFörmedling har en beprövad process och tar ett helhetsansvar för alla delar i en företagsöverlåtelse. Företaget arbetar i lokala team och har en utsedd projektledare som håller i affären från start till mål, gärna i samarbete med parternas revisorer, banker och jurister.  Svensk FöretagsFörmedling har även tillgång till egna jurister som kan kopplas in och därmed bli en integrerad del av projektet för att säkerställa trygghet och marknadsmässighet i avtalens alla delar.

–  Vårt erbjudande är att vägleda dig genom hela transaktionsprocessen så att du kan fortsätta fokusera på din kärnaffär, fortsätter Peter Kieri.  Tänk också på att det vanligtvis är köparen som är den erfarna och professionella parten och säljaren som är den oerfarne. Som rådgivare tillvaratar vi och företräder dina intressen som säljare.

Att sälja ditt företag är förmodligen den största och viktigaste affären du gör i ditt liv och Svensk FöretagsFörmedling i Umeå hjälper dig gärna med det. Hör av dig om du har planer på att sälja eller förvärva företag i Norra Sverige. Genom att kontakta kontoret för mer information tar du första steget till en smidig och framgångsrik affär.

Och vill du se vilka företag som finns till salu just nu, hittar du dem här.

Siffror och fakta i artikeln kommer från Umeå Kommun.

Aktuellt

Boka ett rådgivningmöte!

Svensk FöretagsFörmedling får ännu starkare affärsstöd och marknadsanalys i Norrland

Svensk FöretagsFörmedling växer

Många av våra uppdrag publiceras inte
I många av våra säljuppdrag arbetar vi med ett antal väl utvalda tänkbara köpare. Processen sker helt proaktivt och därför har vi valt att inte publicera dessa säljuppdrag. Men du är naturligtvis välkommen att kontakta oss om du söker förvärv eller vill veta mer om hur vi arbetar. Vi förstår både rationellt och emotionellt hur det är att sälja sitt företag. Fyll gärna i intresseanmälan för att komma i kontakt med oss.

TRANSAKTIONSRÅDGIVARE
intresseanmälan

  fler än 4600 förmedlade företag

  Vi har förmedlat 4651 företag

  Vill du veta mer om hur vi kan
  hjälpa dig att sälja eller köpa ett företag?

  Kontakta en transaktionsrådgivare nära
  dig. Se våra kontor →

  x