OBJEKT
Bygg & entreprenad

Instalco förvärvar nischföretag i Uppsala inom svetsteknik

20 – 50 Msek

Med tidigare erfarenhet och kompetens inom installation av bland annat el och ventilation, öppnas nu en ny marknad för Instalco. Efter uppköpet av Teampipe Sweden AB står nu bolaget inför en intressant och utvecklande framtid inom svetsning.

Företaget Teampipe Sweden AB har spetskompetens inom avancerad svetsning i känsliga miljöer. Med bland annat kunder som GE Healthcare, Forsmark och Gladerma, är de verksamma inom läkemedels-, livsmedels- och kärnkraftsindustrin. Företaget utför även licenssvetsning, montageledning, svetskonsultation och rörinstallationer åt företag i byggbranschen.

”Med Teampipe kliver vi in på en, för oss, delvis ny och mycket intressant marknad” ”Teampipe är nischad inom områden där vi inte funnit tidigare, som till exempel kärnkraftsindustrin. Bolaget är mycket välskött med stark lokalanknytning och gott renommé́”, säger Johan Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Norr.Teampipe Sweden AB grundades 2008 och har på drygt tio år gått från 6 anställda till 35. Det senaste verksamhetsåret uppgick omsättningen till närmre 49 miljoner. Företaget, som står för hög kvalitét och tror på långsiktiga relationer, ser fram emot utvecklingen som följer i och med uppköpet.

”S

edan 2008 har vi levererat avancerad svetsning med hög precision och omfattande kunskap. Genom att bli en del av Instalco kan vi vidga vårt område samtidigt som vi också̊ kan behålla vår nisch och spetskompetens”, säger Mikael Hygrell, VD på Teampipe Sweden AB.’’

Bolaget fick ett stort intresse via sin lokala närvaro i Uppsala och sin inriktning mot Läkemedel och Kärnkraftsindustrin’’, säger Jan Wiklund rådgivare och ansvaring för transaktionsprocessen.


Fakta om transaktionen:

Bolag som såldes: Teampipe Sweden AB

Säljare: Christian Björnstolpe, Mikael Hygrell, Mikael Vinkler

Bolagets verksamhet: Svetsteknik Köpare: Instalco

Fakta om köparen: Instalco, noterat på Nasdaq Stockholm, är ett av Nordens ledande installationsföretag inom el, VS, ventilation, kyla och industri. Företaget utför installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Verksamheten bedrivs genom ett 70-tal dotterbolag, med stöd från en liten central organisation.

Datum för tillträde: 2020-04-02

Ansvarig mäklare & Kontor: Jan Wiklund, Partner och kontorsansvarig Uppsala, Falun och Västerås, jan.wiklund@sffab.se

Objekt-id 1029
Transaktionsrådgivare
INTRESSEANMÄLAN

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.   Genom skräddarsydda processer, erfarna rådgivare med tillgång till potentiella köpare över hela Norden säkerställer vi en bättre affär. Alla vill göra en bra affär!

  Vill du sälja eller köpa ett företag eller en fastighet, kontakta oss på 010-206 78 77 eller hk@sffab.se.

  © Svensk FöretagsFörmedling  |  Integritetspolicy

  Över 4500 förmedlade företag

  Vi har förmedlat 4461 företag

  Vill du veta mer om hur vi kan
  hjälpa dig att sälja eller köpa ett företag?

  Kontakta en transaktionsrådgivare nära
  dig. Se våra kontor →

  x