Skip to main content

Kompetens och känsla

De viktigaste ingridienserna i vårt tjänsteutbud.

 

Svensk FöretagsFörmedling är rådgivare specialiserade på köp och försäljning av företag och kommersiella fastigheter. Vi leder och ansvarar för hela processen, från det första mötet till avslutad försäljning. Vi erbjuder dig all den kompetens som behövs för att ro affären i land. Till det lägger vi intuition, känsla och en dos kreativitet. Allt för att affären ska gå smidigt och bli den bästa för alla parter – praktiskt, ekonomiskt och emotionellt.

När du vill sälja företaget

När du vill sälja ditt företag är vi din rådgivare genom hela processen och tar ansvar för alla delar från start till mål. Varje steg sker i nära dialog med dig som säljare. Vi bearbetar flera olika presumtiva, relevanta och starka köpare samtidigt så att hela säljprocessen blir konkurrensutsatt.

Så här ser processen ut i princip:

  • Värderingsresonemang
  • Marknadsbearbetning
  • Förhandling
  • Due diligence
  • Överlåtelseavtal
  • Tillträde

När du vill FÖRVÄRVA företag

Låt Svensk FöretagsFörmedling göra jobbet! Genom oss får du tillgång till specialister med lång erfarenhet från förvärv av företag och företagstransaktioner. Vi går igenom dina köpkriterier, identifierar marknaden samt utvärderar och projektleder förvärvsprocessen. Vi tar även fram all nödvändig dokumentation, exempelvis due diligencelistor, avsiktsförklaring och överlåtelseavtal. Varje steg sker i nära dialog med dig som köpare.

Värdering av företag

Hur mycket är ditt företag värt? Det är marknaden som slutligt avgör men vi kan med vår erfarenhet av fler än 4500 transaktioner och vår kunskapsbank ge dig en indikation.

Vi har en arbetsmodell för värderingsarbetet. Klicka på länken så får du veta mer.

Rådgivning

Vi har specialistkompetensen när du behöver den! Låt oss lotsa dig genom och förbereda dig för ägarförändringar, företagsexpansion, generationsskiften och många andra situationer. Vi bidrar med den korrekta kompetensen vid rätt tillfälle.

Vi har rätt kontakt med FÖRVÄRVSMARKNADEn

Vi känner till vilka aktörer som är aktiva på förvärvsmarknaden i olika branscher och har direkt kontakt med dem.  Det innebär att när du låter oss bli din transaktionsrådgivare och hjälpa dig att sälja ditt företag så går erbjudandet alltid till flera förvärvsaktörer och blir därmed alltid konkurrensutsatt. Det är ytterligare en anledning för dig att anlita Svensk FöretagsFörmedling.

Försäljning och FÖRVÄRV av kommersiella fastigheter

Svensk FöretagsFörmedling bedriver en omfattande verksamhet på den kommersiella fastighetsmarknaden. Fastighetsinformation ska vara omfattande och pålitlig, därför använder vi avancerade analysverktyg, till exempel Datscha. Köpprocessen sker ofta i ett nära samarbete med banker, fastighetsbolag och byggbolag. Vi fungerar som rådgivare och tar ansvar för processens alla steg, från värdering till överlåtelseavtal.

fler än 4600 förmedlade företag

Vi har förmedlat 4643 företag

Vill du veta mer om hur vi kan
hjälpa dig att sälja eller köpa ett företag?

Kontakta en transaktionsrådgivare nära
dig. Se våra kontor →

x