Skip to main content

En ledare som hittat hem: ”Det finns mycket kunskap här”

Matti Larsson är ny transaktionsrådgivare på Svensk FöretagsFörmedlings kontor i Östersund. Han berättar att det känns som om att han nu hittat precis rätt.

Matti Larsson har jobbat i olika ledarroller i telekom-, fordons- och försvarsindustrin. Det har handlat om allt ifrån chef med verksamhetsansvar till projektledare – med den gemensamma nämnaren att Matti dragits till att jobba med människor och affärer.

– Det är intressant att ta reda på vilka specifika utmaningar och drivkrafter som olika människor har. Jag drivs av det utbytet och av att lösa problem, säger han.

Karriären började som officer i försvaret, innan lusten att jobba mer företagsinriktat blev för stark. Då blev det istället konsultuppdrag, chefsroller, plats i ett flertal ledningsgrupper och eget konsultföretag. Av en slump fick han nyligen syn på en annons för Svensk FöretagsFörmedling.

– Nu känns det som att det är detta jag hade sökt efter hela tiden. Det känns lite som att komma hem. Jag tycker om tanken på att när det gäller uppdraget så är resultatet upp till mig – jag kan dra nytta av min kunskap och erfarenhet. Jag märker dessutom redan av den stora kunskap och expertis som finns här, i kombination med moderna, effektiva affärssystem. Det inger trygghet, säger Matti Larsson.

Fritiden är också full av projekt. Matti Larsson har ett hus utanför Östersund som han gärna ägnar sig åt. Han ser fram emot trädgårdssäsongen. Dessutom har han en egen studio för fotografering och podcast- och filminspelning, som han både använder för att få utlopp för sin egen kreativitet och som han hoppas andra ska vilja hyra in sig i.

– Utöver det tränar jag mycket. Under vintern åker jag skidor varje dag och under resten av året blir det mycket löpning och styrketräning.

Nu vill han lära känna organisationen och börja ta sig an uppdrag.

– Det känns bra, det finns så många fina företag och jag drivs av positiva förändringar och utveckling, säger han. 

fler än 4600 förmedlade företag

Vi har förmedlat 4655 företag

Vill du veta mer om hur vi kan
hjälpa dig att sälja eller köpa ett företag?

Kontakta en transaktionsrådgivare nära
dig. Se våra kontor →

x